Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tehetek, hogy kevesebb...

Mit tehetek, hogy kevesebb leggen a bukás?

Figyelt kérdés
Gyermekem 6 hónapos múlt és még midig minden etetés után át kell öltöznünk, annyit bukik. Azt mondta a doktornönk és a hasi ultrahangon is, hogy fél éves korára kinövi. Tízóraira gyümölcspépet eszik, az is visszajön. Ebédre még nem teljes adagot (krumpli-alma, sütötök) + szopik, az is kijön. Eljött a 6. hónap, de még mindig ugyanolyan. Tápszert is eszik szopi előtt. Más is van így?
2009. júl. 21. 20:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Az enyém 10 hós koráig bukott, és máshol is ezt olvastam.

Még 11 hósan is ritkán, de előfordult, ha hirtelen evett esetleg. 12 hós múlt, mostanában nem volt már.

2009. júl. 21. 20:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez borzasztó. Hasra nem tudom tenni, mert bukik. Ha fel próbál ülni (mint aki hasprést csinál) bukik, ha nagyon felizgatja magát, bukik.
2009. júl. 21. 20:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom nyolc hónapos, és még mindig bukik. Én is kiírtam egy ilyen kérdést, és többen írták, hogy akár egy éves korig is eltarthat. Mostanában egy kicsit kevesebbszer, de még mindig visszajön neki ebéd után, szopi után a sárga, piros...stb. attól függ, milyen főzeléket, gyümölcsöt evett. Nem győzöm mosni a ruhákat, textilpelenkákat. Ha hirtelen felemelem, akkor is visszajön neki, vagy ha úgy tartom, hogy kicsit megnyomódik a gyomra. Egyelőre nem mondta senki, hogy nagy baj lenne, de most már én is aggódok, hogy ez meddig normális és mikor múlik már el!
2009. júl. 21. 21:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is igy volt.10 hónapos volt mikor ki derült h reflukos.Nem probáltátok a nutrilont szopi elöt gél formájában?
2009. júl. 21. 21:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha ilyen sokszor bukik keressetek fel egy gasztroenterologust.A reflux betegség, mely komoly problémát is okozhat a kicsinek.A kinövés egyébként gyerek függő, nem lehet korhoz kötni, de ezt te megtapasztaltad, ugyanis amikor pár hónapos a gyermek akkor szokták mondani, hogy féléves korára, mikor már kiegészítőt kap kinövi. Ez nem minden esetben válik be, illetve van olyan gyerkőc akinek több hónapos korban jön elő ez a betegség.
2009. júl. 21. 23:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Utolsotól kérdezném a te babád is refuxos?
2009. júl. 21. 23:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy csak most válaszolok. Igen az én babám is refluxos 1 hónapos kora óta.
2009. júl. 22. 10:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Megyi idös a babád?Milyen gyogyszert szed?Utolsonak.
2009. júl. 22. 11:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia!a gyerkőc 4.-én lesz 4 hónapos.Szerencsére /eddig/nem kellett gyógyszert szedni, csak csökkenteni az étel mennyisgét és az ágyát megemelni.Biztos tudod, hogy a refluxosoknál vizsgálják a kémiai hatást is.Nekünk nem savas a visszajött étel mert az már komolyabb problémákat okoz a nyelőcsöben.Nemsokára kezdem a hozzátáplálást, csak reménykedem, hogy az nem jön vissza.
2009. júl. 23. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!