Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt mennyi Algopyr...

Szoptatás alatt mennyi Algopyrint vagy Algoflexet lehet szedni?

Figyelt kérdés
Már szedtem régen, úgyhogy azt tudom, hogy lehet, csak az adagra nem emlékszem! Nagyon kell, ha nem szoptatnék, a maximális adagot venném be. Mennyi a szoptatás alatt szedhető maximális adag? 6,5 hónapos a baba. Melyikből mennyit lehet? Mindkettő van itthon.

2012. aug. 12. 15:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezek alapján elég szomorú, hogy a kórházakban (Pl. Szent Imre, Péterfy) szülés után is ezt nyomják az anyukáknak... :(

Bocs az off-ért!

2012. aug. 13. 16:56
 12/19 anonim ***** válasza:
56%

Kedves orvos anyuka!

Pontosan tudom, h mi van a tájékoztatóban. Benne van, h lehet szedni de azt hiszem h 48 óráig fel kell függeszteni utána a szoptatást. A gyógyszergyártó cégek, mint gondolom tudod is, ügyvédek által javasolt gyógyszertájékoztatókat adnak ki. Minden esetre totálisan levédik magukat. Ha kell, ha nem. Régebben pl. ez a gyakra n-kevésbé gyakran-ritkán jelentkező mellékhatáskategória sem volt. Most pár éve kötelezően odaírják.

Én supraxot szedtem mellgyulladásra(ez az antibiotikum, amiről írtam) és világosan benne van a tájékoztatójában, h nem lehet szoptatás alatt használni. Dehogyisnem! Ha az ember megnézi a gyógyszereket 99%ban az van, h szoptatás alatt nem szabad vagy csak orvosi engedéllyel. Én most nem vitatkozni akarok, biztos káros az az anyag ami az algopyrinben van, de azt tudom, h 1-2 szemtől az égvilágon semmi baj nem lesz! Folyamatos, heteken át tartó szedés más. Akkor tényleg fel kell függeszteni a szoptatást.(sajnos)

2012. aug. 13. 17:25
 13/19 anonim ***** válasza:
75%

Én is az orvos anyukához szólnék, Nekem a gyerekorvos kimondottan metamizol hatóanyagú gyógyszert ajánlott, az ibuprofent és paracetamolt pedig parkoló pályára küldte, a magyarázata, a babáknak oltás után felírt lázkúp hatóanyaga metamizol hatóanyagú, 3 hós korukig nem is kaphatnak mást.

Még hozzá tenném, hogy nem sarlatán orvosunk van, nagyon jó nevű orvos és nagyon jó orvos is, én hiszek neki.

2012. aug. 14. 13:40
 14/19 anonim ***** válasza:
58%

Egyet mondok, legyen ez a vègszó: szedjetek be, amit jónak gondoltok, higyjetek az orvosotoknak, itt úgyis hasztalan minden óvatosságra intés. Hematológusként láttam pár cifraságot, de az nyilván véletlen...

orvos anyuka, aki szintén nem sarlatán

2012. aug. 14. 15:06
 15/19 anonim ***** válasza:

Kedves 13-as: van olyan eset, amkor hasznos lehet a Suppositorium noraminophenazoni (gondolom, erről van szó), az pedig a nagyon magas, semmi másra nem csillapodó láz. Ez olyan eset, amkor a gyógyszer hatása várhatóan hasznosabb, mint a betegség lefolyásának a várható súlyossága, ami az illető gyógyszer elmaradása okozhat. De ezt egyedi mérlegelés tárgya és nem összekeverendő olyan esettel, amikor fejfájásra, egyébre szoptatósan bekapkodjuk a metamizolt.

A Mexalen ismét más, a gyerekorvosa válogatja, hogy a két hónapos oltás esetén javasolja-e, én nm adnán, helyettehomeopátiás szerekkel vezetném ki az oltást (nem vagyok homeopata!), ez az esetenként előforduló lázat megelőzi. De ha feltétlenül ragaszkodik a szülő a gyógyszerhez, én Germicidet adnék 3 hónapos kor alatt.

2012. aug. 14. 15:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

14-es orvos anyuka

Teljesen igazad van, itt teljesen hasztalan az óvatosságra intés, ugyanis nem ismerlek, lehetsz akárki, még ha jót is akarsz. Inkább hiszek a jól bevált, kedves gyerekorvosunknak, aki eddig amit lehetett gyógyszer nélkül megoldott, és nem akar kioktatni semmiről.

13-as voltam

2012. aug. 14. 15:53
 17/19 anonim ***** válasza:
Jó, most akkor lehet h naív vagyok, de milyen 2hónapos oltásnál kell megelőzni a lázat? A Láz nem oka a betegségnek, hanem tünete. De annak, h védekezni kezd a szervezet. Semmit nem kell megelőzni rajta, nekem azt mondták . Ráadásul az összes oltás (javítsatok ki, ha tévedek) az MMR-t kivéve, elölt kórokozókat tartalmaz, magyarán az oltás miatt nem lesz 39 fokos láza, max. hőemelkedése , arra meg nem kell gyógyszer. Egyébirányú betegségeknél pedig Mexalen , vagy a naturlandos kúp. Nekünk alapból ezt írta fel a gyerekdokink, aki egy nagyon rendes, gyermekközpontú, (de lehet hogy "aluliskolázott?") doktornő.....?
2012. aug. 14. 22:36
 18/19 anonim ***** válasza:
A lázcsillapítás fő oka a csecsemő nyűgösségének csökkentése, nem a láz szó szerinti megszüntetése.
2012. aug. 16. 01:02
 19/19 anonim ***** válasza:
Én panadolt javasolnék ha nagyon muszáj
2012. aug. 19. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!