Szoptatás alatt mennyi Algopyrint vagy Algoflexet lehet szedni?
Hát ezek alapján elég szomorú, hogy a kórházakban (Pl. Szent Imre, Péterfy) szülés után is ezt nyomják az anyukáknak... :(
Bocs az off-ért!
Kedves orvos anyuka!
Pontosan tudom, h mi van a tájékoztatóban. Benne van, h lehet szedni de azt hiszem h 48 óráig fel kell függeszteni utána a szoptatást. A gyógyszergyártó cégek, mint gondolom tudod is, ügyvédek által javasolt gyógyszertájékoztatókat adnak ki. Minden esetre totálisan levédik magukat. Ha kell, ha nem. Régebben pl. ez a gyakra n-kevésbé gyakran-ritkán jelentkező mellékhatáskategória sem volt. Most pár éve kötelezően odaírják.
Én supraxot szedtem mellgyulladásra(ez az antibiotikum, amiről írtam) és világosan benne van a tájékoztatójában, h nem lehet szoptatás alatt használni. Dehogyisnem! Ha az ember megnézi a gyógyszereket 99%ban az van, h szoptatás alatt nem szabad vagy csak orvosi engedéllyel. Én most nem vitatkozni akarok, biztos káros az az anyag ami az algopyrinben van, de azt tudom, h 1-2 szemtől az égvilágon semmi baj nem lesz! Folyamatos, heteken át tartó szedés más. Akkor tényleg fel kell függeszteni a szoptatást.(sajnos)
Én is az orvos anyukához szólnék, Nekem a gyerekorvos kimondottan metamizol hatóanyagú gyógyszert ajánlott, az ibuprofent és paracetamolt pedig parkoló pályára küldte, a magyarázata, a babáknak oltás után felírt lázkúp hatóanyaga metamizol hatóanyagú, 3 hós korukig nem is kaphatnak mást.
Még hozzá tenném, hogy nem sarlatán orvosunk van, nagyon jó nevű orvos és nagyon jó orvos is, én hiszek neki.
Egyet mondok, legyen ez a vègszó: szedjetek be, amit jónak gondoltok, higyjetek az orvosotoknak, itt úgyis hasztalan minden óvatosságra intés. Hematológusként láttam pár cifraságot, de az nyilván véletlen...
orvos anyuka, aki szintén nem sarlatán
Kedves 13-as: van olyan eset, amkor hasznos lehet a Suppositorium noraminophenazoni (gondolom, erről van szó), az pedig a nagyon magas, semmi másra nem csillapodó láz. Ez olyan eset, amkor a gyógyszer hatása várhatóan hasznosabb, mint a betegség lefolyásának a várható súlyossága, ami az illető gyógyszer elmaradása okozhat. De ezt egyedi mérlegelés tárgya és nem összekeverendő olyan esettel, amikor fejfájásra, egyébre szoptatósan bekapkodjuk a metamizolt.
A Mexalen ismét más, a gyerekorvosa válogatja, hogy a két hónapos oltás esetén javasolja-e, én nm adnán, helyettehomeopátiás szerekkel vezetném ki az oltást (nem vagyok homeopata!), ez az esetenként előforduló lázat megelőzi. De ha feltétlenül ragaszkodik a szülő a gyógyszerhez, én Germicidet adnék 3 hónapos kor alatt.
14-es orvos anyuka
Teljesen igazad van, itt teljesen hasztalan az óvatosságra intés, ugyanis nem ismerlek, lehetsz akárki, még ha jót is akarsz. Inkább hiszek a jól bevált, kedves gyerekorvosunknak, aki eddig amit lehetett gyógyszer nélkül megoldott, és nem akar kioktatni semmiről.
13-as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!