Szoptatás alatt mennyi Algopyrint vagy Algoflexet lehet szedni?
Az Algoflexet a betegtájékoztatóban leírt adagban, Algopyrint semennyit Az Algopyrin hatóanyaga a metamizol, az Algoflexé ibuprofen, tehát nem ugyanaz a két gyógyszer. Metamizol szedése TILOS szoptatás alatt!
Elszomorít, hogy van olyan orvos (sajnos nem is kevés), aki az Algopyrint javasolja.
Orvos anyuka
Orvos anyuka!
Akkor konzultálj más orvosokkal is néha , mert én 3 emert kérdeztem meg (nődokim, gyerekdoki, háziorvos) és nekem az Algopyrinre mondták, h lehet. Igaz, a paracetamolos a legjobb, de Algopyrint lehet. Amúgy nekem is volt mellgyuszim és még antibiotikumot is kellett szednem rá. Gyermek köszöni, egészséges.
Kedves 7-es válaszoló!
Köszönöm, de azt hiszem, nem én vagyok az, akinek gyógyszerhatástani továbbképzésre van szüksége, vagy egy sima szemüvgre, ugyanis az Algopyrin betegtájékoztatójában feketén-fehéren ott áll, hogy nem szedhető szoptatás alatt ( [link] ) . Nem véletlen az sem, hogy sima fájdalomcsillapítóként vénykötelessé tették!
Zárójelben jegyezném meg, hogy a gyerekorvosok és védőnök túlnyomó többségének szoptatással kapcsolatos tudása elég hervasztó ;( Pedig csak egy egynapos tanfolyamon kellene részt venniük, de sokan azt gondolják, hogy a diploma megszerzésekor meglévő tudás életük végéig tart.
orvos anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!