Nagy bajt tennek, ha 4 hos anyatejes babamat (7kg) lassan elkezdenem hozzataplalni, csak "ovatosan"?!
Igazából mostanában nagyon nagy divatot csinálnak abból, hogy a gyerek féléves koráig csak anyatejet kapjon, és már-már lenézik, megvetik azt, aki előbb merészel valami mást adni a gyerkőcnek. Nekem 2 gyermekem van. Egyik 3 és fél éves, a másik 13 hónapos, de nem vártam meg a fél évet. Kb. 4 hónaposak voltak, amikor elkezdtem nekik almát, krumplit, banánt, barackot, majd sütőtököt stb adogatni. Először szopi után, mert úgy láttam, hogy még enni akartak (és mert volt idénygyümi), aztán fokozatosan kiváltottam vele 1-1 étkezést. Láss csodát: Egyiket 7 hónapig, másikat 10 hónapig szoptattam. Másnak ez gondolom kevésnek tűnik, de mindketten nagyon szépek, egészségesek, okosak.
NEM CSAK AKKOR LEHET VALAKI JÓ ANYA, HA MINÉL TOVÁBB SZOPTAT!!!!
Szóval semmi baja nem lesz a babádnak, ha fokozatosan hozzászoktatod az új ízekhez.
Sok boldogságot kívánok a gyerkőchöz:)
Nyugodtan adhatsz már neki enni egy keveset, én a kisfiamat ugyanígy 4 hónaposan kezdtem el hozzá táplálni, és az égvilágon semmi baja nem történt :)
még annyi, hogy az első hozzászólónak teljesen igaza van!
Ismét első vagyok. Még annyit, hogy a védőnőink (2 volt költözés miatt - egy fiatal és egy öregebb) valamint a háziorvosunk, aki egyben a gyerekorvosunk is teljesen egyetértett a módszeremmel. Szóval biztosan nem csináltam rosszul:)
A fokozatosság a legfontosabb!
Nyugodtan. Én dokim tanácsára 3 hós kora óta adom neki az alma levét. Régi nézeteket vall, sza*ik a WHO-ra és igaza is van-szerintem-. 8 hós a fiam, mindent eszik, kivéve a tejtermékeket /családban van 2 allergiás is, ezért ezzel várunk/, nem válogat, igazi kis vagyúró, de nem kövér.
Az anyja érzi a gyerknek egyébként is, hogy mikor érett a hozzátáplálásra, nem a doki, védőnő, WHO vagy én. :-)
Hajrá!
Ja, a fiam még most is 4szer szopik naponta! Akár 3 dl főzi után is képes kiszívni a 2 cicit ;-)
A 8 hós anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!