Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nálatok is kaotikusak az első...

Nálatok is kaotikusak az első hetek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 nap múlva lesz 6 hetes, 4,4 kg-mal született és most járunk 5,8 kg-nál. Anyatejes. Van, hogy napi 8-10 alkalommal eszik, viszont az étkezések között eltelt idő néha alig egy óra, de van 4 óra is...elkezdtem mérni is, néha 40-50 ml-t ( ilyenkor egyszerűen nem kér többet, hiába kínálom), de valamikor 120-140 ml-t is szopizik. Ez általános jelenség, hogy ekkora különbség lehet az adagok között anyatejes babáknál? Vagy valamit rosszul csinálok? Lehet ezen valahogy javítani, mert így elég rapszódikusak a napjaink, semmit nem tudok csinálni így, mert bármikor megéhezhet a babám, és akkor pattanok is oda a cicimmel...:D Nektek sikerült kialakítani valamilyen napirendet? Tudom, ebben a korban nem számítok csodákra, meg nem ez a legfontosabb, de azért mégis, a jelenlegi helyzetet nagyon kaotikusnak érzem...
2012. aug. 11. 17:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem mikor keveset "eszik", akkor valójában csak szomjas! Mikor nagyobb mennyiség veszik el a pocakjában, akkor eszik! Ha 3 óránként próbálod meg? Mondjuk én is igény szerint szoptatok, szóval igazán nem tudom, hogy lehet ebbe rendszert vinni!
2012. aug. 11. 17:43
 2/11 anonim ***** válasza:
12%
Néha próbálj neki egy kis vizet adni.
2012. aug. 11. 17:48
 3/11 A kérdező kommentje:
Próbálom 3 óránként,de természetesen idő előtt elkezd ilyenkor eszeveszetten sírni!
2012. aug. 11. 18:02
 4/11 Gyönyörűséges ***** válasza:

Én semmiképpen nem adnék neki vizet.

Nekem sikerült napirendet kialakítani már az első 1-2 hétben, ez azóta is működik, szerintem a rendszeresség nagyon fontos a babák életében.

Természetesen, ha igényli megkínálom a cicimmel, de szinte 95%-ban tartja a 2,5-3 órát. Az éjszakát első perctől átalussza. Tudom...mindenki ilyenkor azt mondja milyen szerencsés vagyok... igen, csak én meg ezen paráztam annak idején, hogy miért nem kel az én babám?? :)

A mérlegelést szerintem add fel, csak belebolondulsz... én így jártam... Szépen gyarapodott a kisfiad. 6 hetes korban szokott előjönni a növekedési ugrás, olvass utána.

Tarts ki az elveid mellett, és tedd azt amit az ösztönöd súg.

Ajánlom figyelmedbe a Suttogó című könyvet...nálam csodákat tett...sokkal jobban megismertem a babámat :) 3 része van, az első aktuális most Nektek.

Remélem segítettem valamennyit.

2012. aug. 11. 18:03
 5/11 anonim ***** válasza:
45%

Ne felejtkezz meg arról, h mióta a kisfiad megszületett, majd minden nap 30 fok felett volt a hőmérséklet. (Az enyém 8 hetes.) Persze, hogy szomjas. Én se adtam vizet neki, megszoptattam, ahányszor kérte. Volt hogy 9 alkalommal evett egy nap. Ahogy enyhül az idő és egyre nagyobbak lesznek javulni fog a helyzet. És igen, második gyerekkel is újra kellett tanulni a szoptatást.

Negyedik! Nem kötözködni akarok, csak kérdezek. Időben mit jelent az átaludta az éjszakát? Köszi, ha válaszolsz.

2012. aug. 11. 19:55
 6/11 anonim ***** válasza:
Az én fiam igény szerinti szoptatás mellett 2 hónapos korára rászokott arra hogy a nap 24 órájában cicin akart lenni.Akkor elkezdtem nyújtani a szoptatások közti időt és elértük,hogy 2,5-3 óránként szopott.Mióta elkezdtük a hozzátáplálást azóta megint akkor kap amikor kéri,viszont semmi mást nem hajlandó inni még a nagy melegekben is csak cicizett.8 hónapos múlt.
2012. aug. 11. 20:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha kevesebbet eszik akkor csak szomjas volt,nem kell vele foglalkozni hogy néha kevesebbet eszik.Lényeg hogy gyarapodjon a súlya.Egyébként 6 hetesen is lehet egy növekedési ugrás,ami egy picit nyűgösebbé teszi a babákat,több az igényük.az én babám is 6 hetes 3 óránként eszik napközben éjszakát majdnem átaludja.11-kor eszik,aztán reggel fél5-5 körül.Napközben néha adok neki teát ha pl 1-1,5 óra múlva múlva "megéhezik",iszik 40ml-t kb,és vissza is alszik.Tehát csak szomjas volt.
2012. aug. 12. 13:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

SZerintem hat hetesen még nem lehet fix napirendet kialakítani, már csak a növekedési ugrások miatt sem (olyankor gyakrabban akar cicizni a baba). Maximum annyit tudsz elérni hogy minden nap sikerül este ugyanabban az időben elaltatni (ez nekem 8 hetes kora óta megy).

Semmit nem csinálsz rosszul, teljesen normális, hogy egyszer kevesebbet, másszor többet eszik. Az elején mindig kaotikus a helyzet, aztán ahogy múlnak a hetek-hónapok egyre könnyebb lesz és kialakul a napirend.

2012. aug. 12. 13:53
 9/11 Gyönyörűséges ***** válasza:
Kedves 5.válaszoló, az estéink úgy alakulnak, hogy fürdés, evés és kb 21-22 óra között elalszik magától, aztán már csak valamikor reggel 5-6 között ébred. De ma éjjel most ébren volt hajnal 1kor és 4 kor, megszoptattam és visszaaludt, de kb 5 perc volt az egész. Volt olyan éjszaka, hogy 10 órát aludt, ahogy letettem, úgy volt végig...
2012. aug. 13. 15:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Köszi Gyönyörűséges. Tényleg csak érdeklődésből kérdeztem. Az enyém is egyre többször alszik este 10től reggel 5ig, és ez annyira jó! :)
2012. aug. 14. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!