Miért fáj a szoptatás első 1-2 percében a mellem? 17 hós a lányom, eddig nem volt gondunk.
Szépen tartja, figyelek erre. Alul kis kidörzsölődés látszik. (Ekcémás lett a mellem pár hónapja, de kenegetésre javul.)
Amúgy fogzik, és többet szopik mostanában. De nem a bőröm fáj, hanem egy elején egy kis ideig ilyen erős, kellemetlen fájdalomérzetem van. Ha már beindult a tejcsi, és elengedi, majd megint bekapja, akkor nem fáj újra.
Az ekcémától mondjuk lehet, hogy most érzékenyebb..
Nem a fogai helyén van a dörzsölődés? Ezt okozhatja célzott harapás, illetve levételkor is megkarcolhatja. Vagy ha inkább az elején érzed, lehet, hogy akkor harap, "fog" rá picit jobban.
Próbáld ki, hogy ilyenkor mélyebbre húzod magadra, hogy a bimbód túlérjen a fogain; bár ezt kvázi ő is megteszi azzal, hogy elenged és újra kapcsolódik. :)
Köszönöm, akkor ügyelek erre még jobban! Így is mindig picit alulról adom, hogy jól ki kelljen tátania a száját. Remélem, hogy csak a fogai miatt tartja erősebben, és elmúlik hamar ez a panasz!
Ha még esetleg visszanéznél: a ciklus beindulásához nem lehet köze a dolognak? Örülnék, ha lenne már...
Hm, az is megeshet, igen. Figyeld majd, hogy lesz-e benne ismétlődés, ha most még nem jönne vissza.
Meg ugye a terhesség is ilyen, bár az talán más időpontokban szokott inkább fájni, nem szopi közben.. vagy nemtom... Én már nem szoptattam, amikor babás lettem.
Oké, figyelem. Terhes tuti nem vagyok, még nincs ciklusom, és nem hinném, hogy így sikerült volna.
Köszi szépen mindent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!