Muszály lefejni a bent maradt tejet, akkor is ha csak kevés marad bent?
Figyelt kérdés
Szoptatás után teljesen puhának érzem a mellem, és ha megpróbálok belőle utána fejni max 10ml ha ki tudok belőle préselni. Csak azért kérdem mert mindenhol azt hallani minél többet fej valaki annál több tej lesz. Nekem nem szokott sem csöpögni a mellem sem túl kemény, feszes lenni sem. Még melltaróbetét sem kell.Szerintetek ez baj? Kb 90 grammot szokott enni egyik cicimből a kisfiam. Kedden lesz 4 hetes a babám.2008. máj. 9. 12:11
1/3 anonim válasza:
Szia! 1 hónapos babámat szoptatom, nekem túl soka tejem, ezért fejem, de szoptatás után mikor szinte maximálisan kiüríti, már nem esek neki. Egyrészt mert az már csak csepegősen jön, azaz a szoptatás alatt újra elkezdődött tejtermelés eredménye, jobban fogalmazni nem tudom :)
De a másik cicidet fejd ki szerintem, nem tudom így csinálod-e?
2/3 anonim válasza:
Nem kell fejni! Úgy tűnik, a babádnak most épp elég, beállt az egyensúly. Lehet, hogy kb 2 hét múlva lesz egy növekedési ugrása, akkor szoptasd 1-2 napig sűrűbben, akár óránként, és ismét be fog állni.
Fejni gyulladás esetén kell, ha túl sok van (csak picit, hogy ne feszüljön), vagy ha nem tudod közvetlenül szoptatni a babát.
3/3 anonim válasza:
Én úgy tanultam, hogy ninnél jobban kiürül a mell, annál több termelődik. Ez az ún. negatív feedback (visszacsatolás) mechanizmus. Az elv: minnél kevesebb van, annál többet kell termelni. Ez a gyakorlatban így működik. Főleg hogy amúgy sincs sok tejed, nem árt egy kicsit erőlködni. Én is így jártam, és egy hónap után nem volt elég tejem, mert én hülye az idióta anyósomra hallgattam, és nem fejtem. Persze nem is lett elég. Most másként lesz, fejek majd mint egy őrült! Remélem nem zavarodtál még össze. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!