Kemény csomó lett az egyik cicimben, mit csinálhatnék még?
Tegnap estére lett egy kemény,fájdalmas csomó a mellemben.Öt hónapja szoptatok,eddig semmi problémám nem volt.Masszíroztam,próbáltam lefejni,de semmi.Igaz csak két kézzel tudok fejni,mert csak kölcsönben volt kézi fejőm,de mivel nem volt szükség rá vissza adtam.Letusoltam meleg vízzel,hátha kitágulnak a járatok,de semmi.
A babóca nem szívja ki rendesen,pedig azóta a másik cicire rá se rakom,valószínűleg ő sem bír vele.
Mire számíthatok?Van valakinek tapasztalata, hogy mivel próbálkozzam még?
Nézz utána szopi pózoknak, hogy pont onnan szívjon a baba (ha pl kívül van a csomó, akkor a babád mellé kell térdelj, ágy széle mellé, h a hónod alól fekve szopizzon - de a csomó helyétől függ a helyes póz!). Amúgy nem fog hirtelen elmúlni, ha már kemény a csomó. Nekem 4szer volt ilyen, 2 és fél év alatt. Kb 2-4 hét, amíg teljesen elmúlik. Minden szopit ott kell kezdeni, (írtó macera utána, mert aztán nehéz, hogy ott lesz több a tej), utána fejni és közben babaolajjal masszírozni erősen kifelé - időnként (kézi géppel csináltam, Avent). Lehetőleg minden szopi előtt langyos, meleg vízzel átmosni a cicit, h "bemelegedjen" . Ha nagyon fáj tehetsz rövid időre hideg vizes borogatást is, a gyulladás csökkentése miatt (nekem nem ajánlották, mert h elapadhat a tej, de nem bírtam, annyira fájt, és nem tettem oda hosszú időre. Nem apadt el a tejem, és jobban éreztem magam.)
Vigyázz, h a melltartód ne szorítson, és mindig tiszta legyen a melled! Érdemes kenegetni mellbimbó kenőccsel. Mert a berepedezéstől is begyulladhat egy csatorna, és attól elzáródik.
Ha lázad is van doki érdemes lássa (nekem volt, h csak a háziorvos nézte meg).
Remélem segít valami!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!