Miért nyúl annyi anyuka egyből a tápszerért?
Én is tápszert adok a babámnak. A kórházban mikor behozták a kisfiamat és cicire kellett tennem a bimbóm be volt durranva nem tudta a babó bekapni. Hiába szóltam. Második nap cicire tettem, szopizott is, de nagyon keveset és igazából én nem tudtam hogy mikor van jól a cicin, helyesen tartom e stb. Engem senki nem világosított fel. Ez így ment amíg bent voltunk. Többször szóltam hogy a baba nem szopik rendesen.Az utolsó nap derült ki a szopimérésen hogy igazából a baba nem szopott a ciciből semmit. Felírták a tápszert és viszlát.ŰItthon meg már késő volt, nem volt annyi tejem, hogy a babám jóllakjon vele...
Szóval nem tudom, valószínű, hogy az én hibám is, de lehet, hogy ha a kórházban jobban figyeltek volna ránk most nem tápszeresek lennénk, időben megindult volna a tejem.
Közvetett és közvetlen tapasztalataim szerint is általában az a szomorú helyzet, hogy az eü-s dolgozók (csecsemősök, gyerekorvosok, védőnők) nagy részének sincsenek helyes információi a szoptatásról. Ezen sajnos nincs is mit csodálkozni, ők is az előző nem igazán szoptatásbarát (felfogás)rendszerben tanulták azt, amit.
A szoptatás ideje alatti mindenfajta mellfájdalom, kisebesedés, akár vérzés is szinte minden esetben a helytelen mellretétel / szopási tartás miatt van. Nagyon fontos lenne ilyenkor, hogy az érintett anyukák minél hamarabb szakértő(!) tanácsot kérjenek/kapjanak, elsősorban hivatásos szaktanácsadóktól! Nekem is volt időszak, amikor óránként szoptattam, mégsem lett semmi baj.
Én sem ítélem el a tápszerező anyukákat, mert ismeretlenül nem tudhatjuk, mi az indok. Viszont azt nagyon helytelenítem, hogy olyan sokan ALAPOS OK NÉLKÜL nyúlnak hozzá. Vajon miért egyszerűbb?/jobb?/ésszerűbb? az anyukáknak jó drágán megvenni, minden alkalommal elkészíteni, majd elmosni az egész hóbelebancot, mint 1-2 célirányzott telefonhívással talán sikeresen megoldani a fennálló problémát..? Na de nyitok is egy ilyen témát, hogy ne foglaljam itt a helyet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!