Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nyúl annyi anyuka...

Miért nyúl annyi anyuka egyből a tápszerért?

Figyelt kérdés
Tényleg senkit nem akarok megbántani,de én utána olvastam és azt találtam a nők 5%-a nem képes csak gyermekét szoptatni.Az véleményem az,hogy sokan feladják,elrontsák a méregetéssel.Mi például mikor hazajöttünk a korházbol alig volt tejem.Kb 2héten át,szinte félóránként szoptattam,szoptattam.Ha sirt megint csak szoptattam.Eszembe sem jutott a tápszer.Nektek mi a véleményetek erről?
2009. júl. 16. 23:22
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
40%
Nekem az, hogy én még mindig nem fogadtam el, hogy azzal, hogy szoptatok, jó a babának, de nem jó nekem, és nincs 50-50 megoldás :( Lehet lepontozni, de hiába jó az, hogy odabújik a baba hozzám napi 5x, ha mellette mindenem csak romlik a szoptatás miatt, mert ő elviszi az energiámat, hulla vagyok, teljesen leamortizálja az állagomat, az önbizalmamat. És még csak 3.5 hónapja tart. DE még nem nyúltam tápszerhez, viszont 6 hónaposan vissza kell mennem dolgozni, amikor is valami egyebet muszáj lesz ennie, nincs más választás. Még az tartja bennem a lelket, hogy igen, kell neki az anyatej az immunizálás miatt is, de amúgy már áttértem volna a tápszerre. Ezt gondolom.
2009. júl. 16. 23:31
 2/27 anonim ***** válasza:
24%

nekem még nincs gyerekem, de szerintem azért, mert féltik a mellüket. pedig azt olvastam/hallottam, hogy nem a szoptatástól megy tönkre, max. a fejéstől.

ha majd lesz gyerekem, és valami miatt fejnem kéne magam, csak mellszívóval próbálkoznék, és ha ezt sem bírnám, akkor saját magamat nem fejném, az biztos, akkor inkább a tápszer.

2009. júl. 16. 23:38
 3/27 xStefix ***** válasza:

Szia!

Néhány ok, ami hirtelen eszembe jutott: az anyukák többsége nincs tisztában a szoptatás/tejtermelődés hogyan-jával (pedig azonnal hozzáférhető a téma pl. több web-portálon is); a magukat szakembernek gondoló, ámde nem szakember segítőktől (eü. dolgozók, rokonok, barátnők) abszolút fals tanácsokat kapnak, mégha jóindulattal is; a tápszergyártó cégek bivalyerős reklámmal rendelkeznek, mert nekik az eladás a lényeg, (ellenben a szoptatás népszerűsítése nem jár profittal..) és a konzumvilágban felnőtt anyuka hajlamos elhinni, hogy neki tényleg tápira van szüksége; az anyukák valamiért azt hiszik vagy azt akarják hinni, hogy a szoptatás káros (főleg rájuk nézve).

Jó példája a közszájon forgó tévhiteknek, hogy a fejés teszi tönkre a mellet, nem a szoptatás. Mindkettő ugyanolyan jellegű megterhelés, tehát, ha az egyik "rossz", akkor a másik is az. Az tény, hogy a szoptatás befejezése után némileg megereszkedik a mell, de ha valakinek ez annyira fontos, akkor tegyen ellene, ma már számos módja van. Én személy szerint emiatt nem adnék tápszert a gyerekemnek, ill. nem választanám el, mert tapasztalataim alapján az anyatej a legjobb dolog, amit egy anya a gyerekének adhat.

És hát az is igaz, hogy rengeteget kivesz az emberből. És nem csak az első hónapokban. Mindenkinek a saját felelőssége, hogy eldöntse, mit és mennyit hajlandó áldozni a gyerekéért.

17 hónapja szoptató anyuka

2009. júl. 17. 00:38
 4/27 anonim ***** válasza:
0%

A legelsőnek üzenném,hogy ha valaki felelősen gyermeket vállal,az azt jelenti,hogy a saját szükségleteit a baba szükségletei mögé helyezi!

Ha nekem nem lenne tejem,inkább kezdeném nagyon korán a hozzátáplálást,mint sem tápszerrel nyomnám tele a babám!

2009. júl. 17. 06:48
 5/27 anonim ***** válasza:
17%

Miért kellett lepontozni azt akinek nincs gyereke?Mert akkor ő nem tudhat semmit,legalább vannak elvei,megannyi embernek nincs és mégis anya!

Vagy mert azt írta,hogy a mellüket féltik a tápszerezők!Hát ha valaki megsértődött akkor biztosan igaz lehet!!!

2009. júl. 17. 07:02
 6/27 anonim ***** válasza:
49%

Mert nem kapják meg amegfelelő tájékozattást és sok gyerekorvos, nagyon hamar felírja.

Meg sokan úgy vannak vele, hogy ha nem hízik a gyerek "sokt", akkor biztos baj van , nem tápláló atej.

4 hónapja szoptatok, lányom havonta "csak" fél kiókat hízik, "csk" 6 kiló 4 hónapos, "csak" anyatejes.

2009. júl. 17. 07:21
 7/27 anonim ***** válasza:
92%
Nekem is a gyerekorvos írta fel a tápszert,ahogy a kórházból hazajöttünk a 4.napon. 3000 g-al született a baba, elvileg 2900 g-al jöttünk haza, és 4 nap múlva csak 2670 g volt a kicsi. Nem szopott, pontosabban csak bimbóvédővel,amennyi kicsit ki tudott szívni, de az kevés volt. 3-4 szívás után bealudt és aludt 4 órákat utána. Nem tudom mit kellett volna tennem. Visszautasítani a doki véleményét? Így utólag már könnyű okosnak lenni,de akkor borzasztóan féltem,hogy kórházba kerülünk.
2009. júl. 17. 07:35
 8/27 anonim ***** válasza:
75%

Mert éhes a gyerek!!!!!!!!!!

Miért gondoljátok,hogy divatból nyúlunk érte? Igény szerinti szoptatás?!Nálam azt jelzi,hogy a baba éhes,mert 1.5-2 órát nem bír ki.

Nekem van egy nyugodt 4 hónapos babám.Eszik,játszik,alszik.El tudunk menni bárhová,mert kibír 4 órát evés nélkül.

Egy szoptatós,de tápszerrel kiegészítő anyuka!

2009. júl. 17. 07:43
 9/27 anonim ***** válasza:
87%

Kedves utolsó, de az a kérdés, hogy miért éhes a gyerek... Mert tényleg kb. 5%, aki nem tud szoptatni, nem elég a tej, bármi fizikai gond van.

Én esetem: Szülés előtt rengeteg olvasás, aztán emiatt aggódás, tudok-e majd szoptatni, biztos nem, satöbbi para. Szülés után mell bedurran, senki nem törődik velem, DE: a szülésznő feljön az osztályra látogatni engem, meglátja a mellemet, eldob mindent, átmaszírozza (én majdnem bepisilek...), onnantól napi 3-szor jött, közben a főnövérrel megdumálta, ha ő nem tud jönni, a főnővér kezel engem.

Eddigre az egyik mell elszállt (betonkemény, egy csepp se jön belőle, a teljes szoptatás alatt se sikerült 10 ml-nél többet kiszedni belőle, pedig a végéig nem hagytam abba a próbálkozást, hátha...), de a másikat "megmentette". A kórházban apa nem jöhetett be, csak én ki hozzá, ezért közöltem, addig nem megyek haza, míg apát be nem tanítják a masszírozásra. Mondta a kedves nővér: miért nem tudja magának masszírozni??? Mondtam, hogy ember nincs, aki magának ekkora fájdalmat képes okozni...

Főnővér apát belopta, megtanította. Otthon 1 óra masszírozás és fejés (én közben sírtam, úgy fájt, de apa "nem törődöt vele", azaz nem hagyta bba, csak vígasztalt, aztán ezt az eredményt be a gyerekbe, mindezt 3 óránként, éjjel-nappal. Mikor apa visszament dolgozni, akkor egyedül. Aztán lassan javult a helyzet, 3 hónapos korában már csak "leültem a gyerekkel és megszoptattam". 9 hónapos koráig szopott, egyetlen mellből.

Szerintem kb. mindenki más feladta volna, pedig csak 5 perc figyelem kellett volna a bedurranás előtt, amit BÁRMELYIK nővér megadhatott volna és nincs ez az egész.

Másodszorra ikrek, nem izgultam előtte, tudtam, hogy FIZIKAILAG alkalmas vagyok a szoptatásra. Első alkalommal odavettem őket és megetettem és kész. 6 hónaposak, csak szopnak. Mindkettő, mindkét mellből.

Szóval azért nem tud szoptatni sok nő, mert stresszel az elvárások miatt, nem tudja, hogy mit, hogyan csináljon. Ha bármi gond van, akkor nem segít senki. Régenott volt a gyerekágy mellett ezer asszony, az ő rengeteg tudásukkal.

Ismerős nem értette, hogy ő miért nem tud szoptatni, nézzem már meg (annyira azért nem voltunk jóban, hogy a mellét nézegessem...). Kderült, hogy befelé forduló mellbimbója van, amit SENKI sem vett észre (védőnő? orvos? Ez a dolguk, könyörgöm!), ezért nem is tudott előre felkészülni (bimbókiemelő, ilyesmi) Addigra olyan sebes volt a melle, hogy végül abba kellett hagyni a szoptatást, már késő volt. A következő babát GOND NÉLKÜL szoptatta, mert tudta, mire kell készülni.

2009. júl. 17. 08:34
 10/27 anonim ***** válasza:
78%

Az utolsónak válasz.Az elsővel engem is megkínoztak.Amikor a csecsemős maszírozott a falat tudtam volna lekaparni.Lett tejem,de elkezdtem menstruálni és a 8.héttől kezdett apadni.Muszáj volt pótolni.A másodikkal ugyanez volt,csak a 10.hétre teljesen elapadt.

A kicsikémmel pedig mindent megtettem.Az egyik kezembe folyott az infúzió,a másikból naponta 2-szer vért vettek,a kézfejem szétdurrant a műtét közben,a gyerekem a testvéremnél.8 napig csak fejtem 4 óránként.Napi 8 decit öntöttem ki,de csináltam.És a második hónaptól mégis csökkent.Szerinted rosszul csináltam valamit?

Utolsóelőtti

2009. júl. 17. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!