Miért baj, ha még nem akarom hozzátáplálni?
4 hónapos múlt a napokban a kisfiam,és az egész család már lázban ég,hogy mit lehet már esetleg neki adni.
ettöl tiszta ideg vagyok.
én még legalább 5 hós koráig csak szoptatni szeretném,eddig is csak szopizott -van elég tejem.
anyatejes babák anyukái,Ti mikor kezditek a hozzátáplálást?
a család benneteket nem noszogat?

en 5 es fel hosan kezdtem a hozaataplalast, de meg varhattam volna vele.
Annyira kenyelmes volt csak szoptatani....kar hogy mar kell kotyvasztani, kevesebb ido jut a babara.

Szia!
Ahogy többen írták, a mai állás szerint 6 hónapos kor után érdemes elkezdeni a hozzátáplálást. Egyrészt azért, mert előtte a babák emésztőrendszere még nem elég érett az anyatejen (és tápszeren) kívüli ételek hatékony feldolgozására. Másrészt, az immunrendszerük is csak 8 hónapos korukra erősödik meg teljesen, így addig nagy szükségük lenne az anyatejben található immunanyagokra. Harmadrészt és az összefüggés, ahogy a reklámból is tudjuk, az emésztőrendszer teszi ki az immunrednszer legnagyobb, legjelentősebb részét: ha az emésztőrendszert idejekorán feleslegesen leterheljük, az az immunrendszer fejlődésére sincs optimális hatással. És pluszban, ahogy írták itt is, az allergiára hajlamos babáknak még kifejezettebben ajánlják a félévig szopit a kockázat csökkentése érdekében, a fenti okok miatt.
Az utóbbi idők tudományos kutatásai és eredményei szerint most a 6 hónap tűnik jónak és ésszerűnek. De tényleg minden anyuka maga dönti el.
Engem is piszkáltak, főleg a teával tavaly nyáron, de miután megismertem az igény szerinti szoptatás elvét, már nem érdekelt. 6,5 hósan kezdtünk hozzátápizni.
Két infó nem teljesen helytálló: A kizárólag tápszeres babáknál sem kell 4 hósan indítani a hozzátápit, mert az ő pocakjuk sem kész még rá. Hiába mondja ezt az orvos és hiába ezt írják a babakaják üvegére.. Az pedig üvöltő tévhit, hogy az anyatej 6 hónap után már semmit nem ad az immunrendszernek. Az anyatej egy élő folyadék, legalább kétszáz összetevővel, ami mindig minden időben (napszakban és életkorban) a baba igényeihez igazodik. Állandó multivitamin. Bármelyik sokáig szoptató anyuka igazolni tudja, hogy mennyit számít az anyatej megléte a baba betegsége idején. Az, hogy az immunrendszerük 3/4 évesen már maximumon üzemel, nem jelenti azt, hogy a pluszban bevitt vitaminkoktél fölös vagy káros lenne!
17 hónapja szoptató anyuka
köszi a válaszokat.
látom,legtöbben Ti is kivárjátok a 6.hónapot,bármit is mondanak az amúgy jószándékú rokonok..
tegnap du pár korty almalevet már kapott a kisfiam...
az apukája hozta nagy lelkesedéssel,ö kínálta meg,és megsértödött,amikor mondtam,hogy egy darabig még nem kell ilyen "löttyöket" vennie,ha egyszer van elég tejem.
nehezen értette meg,hogy azért,mert 4hós kortól adható,még nem kötelezö adni

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!