Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért baj, ha még nem akarom...

Miért baj, ha még nem akarom hozzátáplálni?

Figyelt kérdés

4 hónapos múlt a napokban a kisfiam,és az egész család már lázban ég,hogy mit lehet már esetleg neki adni.

ettöl tiszta ideg vagyok.

én még legalább 5 hós koráig csak szoptatni szeretném,eddig is csak szopizott -van elég tejem.

anyatejes babák anyukái,Ti mikor kezditek a hozzátáplálást?

a család benneteket nem noszogat?

2009. júl. 16. 17:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is elmondta anya is, meg a nagyim is, hogy én ennyi idősen már miket ettem (3-4 hónapos volt a baba). Rábólintottam, hogy rendben, de ez most nem így lesz. Kaptam közvetve is az ívet, hogy a velem egy időben szülő anyuka már milyen sok mindent ad a babának...

Engedd el a füled mellett. Jót akarnak, máshogyan szocializálódtak, más volt akkor a "divat", nem értik, miért nem hallgatunk rájuk. Az én babám is 6 hónapos koráig csak anyatejes volt. Most, 10 hónaposan is többször szopik egy nap. Legutóbb anyósom már azt mondta neki, milyen szerencsés baba :)

2009. júl. 16. 17:23
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Enyém is 4 hónapos (múlt 8-án) és már tőlem is kezdik kérdegetni, hogy eszik-e emár valamit.

Anyám is, hogy miért nem adok már neki gyümölcsöt.

Én úgy gondoltam, hogy mivel augusztusban, amikor 5 hónapos lesz elmegyünk 2 hétre nyaralni és ha vissza jövünk lassan elkezdem a kóstoltatást, akkor lesz 5 és fél hós.

2009. júl. 16. 17:28
 3/14 anonim ***** válasza:
92%

Óóóó,nekem is mondták ezerrel sőt anyós már 6 hetesen adta volna neki a reszelt almát mondván,hogx a sogorom már 2 hetesen ette az almát meg minden féle pépet!

Hát én meg erre ,,jó de nekem van tejem és amég szopizik és elég neki nincs semmi hozzátáplálás! 6 hónaposan kezdtük de nem nagyon akar csak szopizni 8 hónapos!

Jó ez így!

2009. júl. 16. 17:29
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

4 hónapos korban a tápszeres babáknál kezdik a hozzátáplálást. Ha csak szopizik, akkor a 6.hónapban.

Nálunk ugyanez volt, 4 hónaposan babapiskótát akartak adni a picinek, gondolhatod!Persze kitartottam,6 hónap csak szopi, utána lassú szoktatás a szilárd kajához.aztán 16 hónaposan hagyta abba aszopizást.

2009. júl. 16. 17:31
 5/14 anonim ***** válasza:
75%
Szia! Tudod ebben nagyon megoszlanak a vélemények. Mi 3 hósak vagyunk, anyatejesek, és leghamarabb 5 hónaposan, de leginkább 6 hósan szeretném elkezdeni a hozzátáplálást. A legújabb kutatások szerint a legideálisabb a 6 hónap, utánna pedig már nem tesz hozzá az immunrendszeréhez semmit az anyatej. Határozottan jelentsd ki a családnak, hogy te mit szeretnél. Engem még nem noszogatnak, de tudom,hogy anyósom tej hiányáben már 4 hósan megkezdte a férjemnél a hozzátáplálást és egészségesen felnőtt.
2009. júl. 16. 17:34
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi még kicsik vagyunk (6 hét), így a hozzátáplálásról nincs szó, de engem Anyukám mindig a teával noszogat, hogy ilyen melegben régen azt adtak. hiába mondom, hogy ha van tej is, minek a tea. de mindegy, úgyis én etetem.
2009. júl. 16. 18:02
 7/14 anonim ***** válasza:
67%

Én a babám jelzéseit is figyelembe vettem, így 5 hónaposan már adok neki gyümölcsöt, zöldséget. Imádja. Miért vonnám meg tőle, ha már ennyire enne?

Erre nincs recept, minden anyuka úgy tesz, ahogy jónak látja. Tarts ki az elképzelésed mellett, ne hagyd, hogy a család nyomást gyakoroljon rád, ez a lényeg.

2009. júl. 16. 19:15
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!Az én babám 7-én múlt 4 hónapos :) Sajnos engem is mindenki ezzel nyaggat,Anyukám,nem,de az anyósom..Már 2 hónaposan krumplipürét akart adni neki.Minden nap hoz valamit üveges cuccot,szerintem direkt csinálja már.Teát egyszer kapott,3 hónaposan,ezenkívül mást nem.

Nekem azt mondta a védönö,hogy régen már nagyon korán kezdték a hozzátáplálást a babáknál.Viszont ezalatt rájöttek,hogy a sok allergiás megbetegedés is ezért van.Mivel az én picim örökölhette az allergiát,hát ameddig csak lehet,örömmel szoptatom!

Tehát azért is!Semmiröl nem fog lemaradni!

2009. júl. 16. 21:16
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ma 6 hónaposak a fiaim, csak szopnak, tegnap és tegnapelőtt kaptak 2-2 kiskanál őszibarackot (pürésítve persze). Szépen lassan nekikezdünk...

Lányom is ekkor (5,5-6 hónaposan) kezdte megízleni a világot :-)

2009. júl. 16. 21:44
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Hét elején volt a lányom négy hónapos. És a dokink megdicsért, hogy csak anyatejet adok neki, semmi mást. Nálunk nincs porondon ez a családban, senki sem szekál ezzel. Én is úgy tervezem, hogy ha elmúlt öt hónapos, talán akkor kezdek neki gyümölcsöt kínálni.
2009. júl. 16. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!