Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy oldjátok meg a szopi...

Hogy oldjátok meg a szopi utáni fejést?

Figyelt kérdés
Van hogy egy órát szopizik a másfél hónapos kisfiam, és mire leteszem, ha még nekiállok fejni, akkor mindjárt jön a következő etetés ideje. Így semmire sincs időm, meg a tejci sem termelődik újra. És persze nem tudhatom, mikor alussza végig a két órát etetések közt, volt, hogy félbe kellett szakítanom a fejést, mert ő kérte a cicit. Mit csináljak?
2009. júl. 16. 16:51
 1/5 anonim ***** válasza:
szia!Én is pont ezt csináltm azelején és még néha most is a 7hetes babámmal,de én azt csináltam ha nem nagyon szivta h nem kinlodtam hogy eszik vagy nem ,mert éppen lehet nem is éhes,kifejtem és odaadtam neki cumisüvegböl és vagy kell neki vagy nem ,ha éhes ugy is szivja.vedd lazán ne görcsölj rajra,mert én is az elején teljesen kivoltam hogy nincs semmira idöm,söt én még a mérlegelésre voltam rákkatanva de már az is hagytam mert össze vissza mutatott mindig.sok szerencsét.
2009. júl. 16. 18:44
 2/5 anonim ***** válasza:

van mérleged? tudod mennyit eszik egy egyórás szopizás után?

úgy érzed hogy sok a tejed? lehet nem is kellene fejned.

én ahogy abbahagytam a fejést úgy evett többet. mert rám nem volt igaz az hogy minnél többet van cicin annál több termelődik. nekem idő kellett hozzá.

és a védőnőm is meg a doki is azt mondta hogy azért arra figyelni kell hogy max félőrát legyen csak cicin.

2009. júl. 16. 20:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Az egy óra szopizás szerintem nagyon hosszú. Próbáld meg lecsökkenteni az időtartamot. A fejéshez ragaszkodsz? Úgy érzed, hogy nincs elég tejed? Én nem fejtem, mert éreztem, hogy elég neki a tej mennyisége.
2009. júl. 16. 22:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is így voltam az elején, úgy éreztem, sosem volt elég a kisfiamnak a szopi. Sokáig tartott a szoptatás, s mikor befejeztük, elég hamar kellett újból. Én sem mertem szopi után fejni, mert nem tudtam, mikor kéri, vagy attól féltem, mire befejezem a fejést, akkor kel fel és nem lesz mit adjak neki.

Nálunk az volt, hogy általában napi egyszer-kétszer hosszabb ideig aludt a baba (úgy 3 órát), és ilyenkor fejtem a 77553311 módszerrel, hogy szaporítsam a tej mennyiségét.

Aztán fokozatosan lerövidült a szopik ideje, most már max. 10 perc alatt bevágja az adagját, és 3 hónaposan szinte egyik napról a másikra áttértünk kb. 3 óránkénti evésre.

Ha tudod előre, hogy mikor alszik többet, akkor fejjél. Még azt is lehet, hogy este odaadod a lefejt tejet, s attól többet alszik. Kitartás, egyre jobb lesz!

4 és fél hónapos baba anyukája

2009. júl. 17. 08:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Én 6 hétig fejtem minden szopi után,bár max.30 percet szopizott.utána csak reggel fejtem,azt tettem a fagyóba.Már nem fejek,tejcsi van bőven,5 hósak vagyunk.Ha van elég tejcsi nyugodtan abba hagyhatod a a fejést.
2009. júl. 18. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!