Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Leszokott már de még mindig a...

Leszokott már de még mindig a cicivel alszik! Meddig tart ez még?

Figyelt kérdés

Két évesen (két hónapja) leszoktattuk a szopiról, amíg az apjával aludt. De azóta megint "cicis" lett és egész éjjel képes nyomorgatni. Nem szívja csak vigyáz rá. Meddig fog ez még tartani? Másnál is van ilyen?

Köszönöm

2012. júl. 25. 14:17
 1/5 anonim ***** válasza:
52%

Most le leszek pontozva....

De Te vagy a hibás!Miert engeded???

Nincs cici és kész,főleg nem nyomorgatásra,meg felvigyázásra

2012. júl. 25. 14:55
 2/5 xStefix ***** válasza:
100%

Hát, ha neked ez nagyon kellemetlen, illetve fáj is, akkor könnyen tehetsz ellene, tudod. De akkor legyél határozott és beszéld meg vele, remélhetőleg megérti.

De ha nem olyan vészes és nem is fáj, megteheted azt is, hogy engeded még neki. Persze szintén megbeszélve, hogy pl. "nyomorgatni" nem szabad, de egy-egy simit adni rá igen.

Szerintem esélyes, hogy a leszoktatás miatt alakult így, talán nem volt még elég érett ahhoz, hogy végleg (és főleg magától) elengedje a cicit-szopit, ezért csinálja ezt. Nekem egyértelműnek tűnik, hogy ez a "felvigyázás" ezt a bizonytalanságot, félelmet takarja, nem akar még elválni tőle(d).

Épp ezért én mondjuk az utóbbi módszert választanám, mert egyrészt ezzel tudom a mostani szükségletét leginkább kielégíteni, másrészt meg ez se tartana örökké. Újra szoptatni már én se szoptatnám, ha egyszer elválasztottam (és azt már ő se kéri), de lehetőséget adnék rá, hogy ezzel a közelséggel könnyebben vészelje át a teljes elválást.

Hidd el, ha eljön az ideje, ezt is el fogja hagyni, csak most még nem elég bátor/erős hozzá. Szerintem ne erőltesd, inkább legyél vele türelmes, úgy látom, az jobban megéri.

2012. júl. 25. 15:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Két évesek az ikerfiaim. 17 hósan maguktól lassan szoktak le a szopikról, de ott kellett lennem köztük az éjszaka második felében, kerestek. És csak sírtak,nem aludtak el. Az egyik a kezemet fogta az arcához (mint a kabalát odaölelte), másik ahogy a tiéd is, fogta a cicimet, símogatta a dekoltázsom. Pár hete szétszedtük a nagyágyat amiben aldutak, csinált nekik apa két kisebb ágyat, mondtam nekik hogy ezek a ti ágyacskáitok, ide anya már nem fér be, szépen alszik mindenki a kis helyén. Első nap a cicis fiú picit, tényleg nagyon picit hisztizett, odamentem mellé, megsímogattam, megnyugodott. Most ott vagyok a szobában egy karosszékben, amíg elalszanak, de csak pár perc, és éjjel is ha felébrednek, isznak esetleg és nem kell csak egy simi. És néha egyik-egyik végigalussza az éjszakát. Olyan nem volt még igazán, hogy mindkettő egyszerre tette volna ezt. De majdcsak....:-) Amúgy ezen kívül mindkettő ha nyűgös, vagy csak bújna jön nap közben, és mondja hogy Add ide keze!, vagy csak simán belenyúl a pólómba a cicikedvelő és így összebújunk kicsit, de éjjel már nincs ez.
2012. júl. 25. 21:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is ugyanez a helyzet. Másfél évesen hagytuk abba a szopit, most 2 éves a kisfiam, de kéri a cicit, azzal szeret elaludni, vagy megnyugszik tőle, ha valami bántja... Én is furcsáltam az elején, de most már megbékéltem ezzel. Nem zavar, sőt, szüksége van rá. Nem tudom, meddig tart, majd elválik, egyelőre nem aggódom emiatt.
2012. júl. 29. 16:15
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ. Mostanra törődtem bele, hogy ez még egy ideig így marad. Külön szobában külön ágyban van, de még éjszaka átmászik és leellenőrzi a ciciket.

Eleinte rosszul esett, hogy két év szopi után, még mindig ennyire össze vagyunk nőve.

2012. szept. 12. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!