Hogyan röviditsem le a szopizási időt?

Az első 1-2 hónapban bizony ennyi ideig tart egy szopizás, Most jön bele, be alaszik közben, ébresztgetnikell szopi közben, majd folyamatosan rövidül, 3-4 hónapos korára már 10-15 perc alatt végez!
Ne keltsd fel, ha csak nem sárgult be kicsit, örülj neki ilyen jó alvó.

Ne aggódj nem fog "rászokni"!Minél nagyobb lesz annál többet lesz ébren annál jobban fogja érdekelni a világ és "nem lesz ideje" 1órát szopizni :)
Amúgy csináld azt szoptatás végén hogy nyomsz egy kis tejet a mellbimbódra hogy ne repedezzen be, és szellőztesd minél gyakrabban,legyen szabadon amennyit csak lehet!
Bele fog jönni nem sokára az egészbe,most ez az igénye,idővel változik majd ez is!
meg igazából szereti a közelséged hisz 9hónapig együtt voltatok mindig :)
Szép babázást!

Szia!
Kislányom 4 hónapos koráig minden alkalommal 1 órát szopizott, aztán egyik napról a másikra lerövidítette 15 percre, majd még kevesebb időre... ne aggój, ő ennyi idő alatt lakik jól, semmi baj nincs ezzel! Én is próbálkoztam, hogy akár csak 10 perccel megpróbálom előbb elvenni tőle, na abból mindig hatalmas sírás lett...

Hát ha igény szerint akarod szoptatni, akkor én a helyedben nem változtatnék semmin!
Majd fog ő változtatni idővel :)

Ja és felkelteni szerintem semmikép ne keltsd fel!Fel kel ha éhes!Egy baba sokkal nyűgösebb lesz ha felkeltik(mint mi felnőttek is)!
És örülj hogy ennyit alszik!Te is pihenj vele amikor csak teheted :)

Az én babám is 1-1,5 órát szopizott az első 8 hétben, utána hirtelen 40 perc lett, majd 3 hónapos korától 20 perc, néha 10. :) Most 4,5 hónapos.
Az életkor, életerő növekedésével párhuzamosan csökkenni fog majd a szoptatási idő. Addig ez van, ápold a cicit anyatejjel, ahogy írta fejjebb valaki, vagy vegyél rá mellápoló krémet. Én nem keltettem fel, mert a fény után nem volt már sárga, hagytam aludni, így 4-5 óránként kért enni.
1-2 hónap, és könnyebb lesz! :) addig pihenj vele, és bujjatok össze sokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!