Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez normális szopizási magatartás?

Ez normális szopizási magatartás?

Figyelt kérdés
Lassan 3 hónapos babám kezdetektől igény szerint szopott, ami azt jelentette, hogy szinte állandóan rajtam volt, egész nap. Mostanában viszont azt csinálja, hogy csak akkor fogadja el a cicit, ha tényleg éhes. Ez csak azért gond nekem, mert anélkül nagyon nehéz elaltatni, csak nyűglődünk és a nagytesót is felébreszti. Ha próbálok erősködni vele, olyan felháborodottan ordít, hogy hihetetlen. Viszont a kezét ilyenkor is szopogatja, és sosem tudom, biztosan nem éhes-e. Tejem van elég, cumit sem kap, de bimbóvédőt használunk.
2012. ápr. 20. 20:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem normális. :) Ne erőltesd, mert akkor még evéshez sem fog neki kelleni a cici. Inkább találj ki mást, ami elaltatja, ha az ujja szerinted nem jó. Pl. alvós játék, simogatás, zene, mese,.ringatás.
2012. ápr. 20. 20:45
 2/13 anonim ***** válasza:
51%
Lehet pont a cumi segítene ilyenkor az alváshoz.
2012. ápr. 20. 21:53
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ringatás, hordozókendő?
2012. ápr. 20. 22:01
 4/13 anonim ***** válasza:
32%
Mivel a kezét szopogatja,én ajánlom a cumit,seperc alatt elaltatná.
2012. ápr. 20. 22:44
 5/13 A kérdező kommentje:
Cumit nem kéri, nem is nagyon szeretném én sem, de éjszaka most éppen láttam, hogy megtalálta a hüvelykujját. Ezért sem ujjongok éppen... Hordozókendő csak néha jön be, utálja, hogy nem tud benne fészkelődni. Marad a babakocsi... Köszi az ötleteket!
2012. ápr. 21. 08:30
 6/13 xStefix ***** válasza:

Nem kezdett el fogzani?

Egyébként nemsokára megint ugrás jön, úgyhogy valószínűleg akkor megint többet fog szopizni...

A védő miatt nem tapasztaltad eddig, hogy hanyagabbul, nyugtalanabbul szopizna? Tudod, itt is fennáll a cumizavar veszélye, ezért kérdem. Fontos, hogy figyeld, nem lustul-e vagy hasonló.

2012. ápr. 21. 10:04
 7/13 A kérdező kommentje:
Ja, de jó, hogy olvastad te is, Stefi... Igazából tiszta ideg vagyok most miatta! Nem értem, miért nem fogadja el úgy a cicit, mint ezelőtt. A héten kapott oltást, akkor nagyon nyűgös volt, és akkor fokozódott ez az új szokás. Nem vettem észre eddig, hogy hanyagabbul szopott volna, legalábbis a gyarapodásán nem látszik meg. Fogzást még nagyon korainak gondolnám, de lehet. Akkor is lehet cumizavar, ha nem kap játszócumit és semmilyen pótlást sem? Akkor végem van... Éjjel normálisan eszik, persze félálomban, ahogyan mindig is. Ma reggel is pár percig evett, de nem mondhatnám, hogy túl intenzíven, és amikor később aludni akart, nem fogadta el a cicimet, pedig kizárt, hogy jóllakott volna. Aludt apa karjában 20 percet, és utána kért enni, akkor szó nélkül evett is. És közben el is aludt újra . Nem értem. Csak nagyon aggódom...
2012. ápr. 21. 11:29
 8/13 A kérdező kommentje:
Ja, a nyugtalan evés jellemző egy ideje (beleszív, kiköpi, beleszív, kiköpi...), de leginkább csak akkor, amikor fáradt, és aludni szeretne- erre használt a cici eddig, most nem. Illetve este is ezt csinálja, de csak addig, amíg el nem vonulok vele a szobánkba (együtt alszunk), és megkapja az "altató" cicit. Utána minden rendben van.
2012. ápr. 21. 11:33
 9/13 xStefix ***** válasza:

Értelek. A védő miatt lehetne mondjuk cumizavar előjele is, de remélhetőleg nincs köze hozzá. Próbáltad már esetleg elhagyni?

A fogzás is megindulhat akár már most is, sok baba már hónapokkal előtte elkezd nyűgösködni, mielőtt az első fogacska ténylegesen kibújna. Ha ezen túl sokat is nyáladzik, tömködi a szájába a kezét, rágcsál, akkor ez is esélyes.

És abból, amit írtál, még az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy zavarják napközben az ingerek? Tudod, lassan ő is egyre érdeklődőbb lesz (ha eddig még nem), ami miatt néha túlpöröghet; és most már igénye lehet emiatt arra, hogy elvonulva, nyugiban tudjon szopizni. Erre utalhat az is, hogy éjjel félálomban és este a külön szobában szépen szopik.

Szóval, amikor úgy látod, hogy kezd álmos lenni, továbbra is kínáld meg szopival, hátha épp kell neki, de ezen túl is próbálj lassan valamilyen alvási előtti szokásrendszert kialakítani nála. Nappal is jó lehet a külön szoba, kevesebb zaj, félhomály stb., hogy el tudjon lazulni. Este pedig egy rendszeres menetrend, fürdés, szopi, alvás, plusz amire még szükségetek van ezen túl. A lényeg, hogy lassan hozzászokjon, hogy bizonyos helyzetekben, események után alvás következik. Ez persze időigényes lesz és nem kell erőltetni se, de ha úgy látod, igénye lehet rá már most is, nyugodtan el lehet kezdeni alakítgatni ezt is.

De ha ezek a tippek se jönnek be éppen, akkor se aggódj. Az a fontos, hogy nyitott maradj a babádra! Figyeld őt folyamatosan és bátran próbálkozz azzal, amire éppen tippelsz, hogy segíthet. Egyikünk se tudja kapásból, hogy mi a nem jó, mit csináljon, még x gyerek után se. ;) Időnként pont az kell, hogy ezzel-azzal próbálkozol, aztán majd kiderül, hogyan a legjobb.

2012. ápr. 22. 08:56
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi Stefi, azt hiszem a tegnapi nap alapján bennem is ezek fogalmazódtak meg. Már nagyon is kezdik zavarni az ingerek, és ezen most a kétévesem állandó jelenléte nem javít... Az esti rituálé minden nap ugyanúgy zajlik, a nappali elalvásoknál meg úgy látom, sokat kell még ügyeskednem. Tegnap napközben is szépen evett, amikor éhes volt, néhányszor el is aludt rajta, de olyankor a nagytesó nem volt jelen. Nem lesz egyszerű... Köszönöm a tippeket!!!
2012. ápr. 22. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!