Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csak a folyadék számít vagy...

Csak a folyadék számít vagy az evés is?

Figyelt kérdés
Mert sajnos nem tudok főzni,és nem is tudom mit lehet olcsóból kihozni mert nagyon pénzünk sincsen,viszont ha csak inni kéne az ugye könnyebb.mert ugy hallottam a folyadékbevitel ami számít!kérlek irjatok ötleteket ételekre!köszönöm előre is!egy 2 napos baba anyukája
2012. júl. 21. 19:41
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm kedves utolsó!Senkinek nincs köze az anyagi helyzetünkhöz!köszönöm aki normális választ irt!
2012. júl. 21. 21:50
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha alapvetően a főzni nemtudás a gond, akkor valóban nagyon jó ötlet kikölcsönözni a könyvtárból Horváth Ilona szakácskönyvét. A legalapvetőbb dolgok is értelmesen le vannak írva benne. Én is abból tanultam főzni, mert egy krumplit alig tudtam meghámozni, amikor elköltöztem otthonról.

A tésztaételek általában gyorsan és könnyen elkészíthetők, jól variálhatók. Sajtos tészta, tejfölös tészta, krumplis tészta, mákos, diós, prézlis stb.: ezeknél még a feltéttel sem kell bajlódni.

A rizses húsokhoz elég nagyon kevés hús is, lehet párolni bele az éppen aktuális és így legolcsóbb zöldségfélékből.

Krumpliból: gombóc, krumplileves, rakottkrumpli, paprikás krumpli - ezek tök olcsók.

Anyósom párizsit rántott ki, illetve ezt darálta le a milánóihoz is, amikor nagyon nem volt pénze.

A milánóiról jut eszembe, hogy a növényi sajt/pizzafeltét teljesen jó, és töredéke az ára a rendes sajtnak.

A főzelékek is olcsók, viszont azokhoz azért meg kell tanulni normális rántást készíteni.

Tejberizs, tejbegríz alig kerül valamibe.

Azért annyiban igaza van a "kötekedő" válaszadónak, hogy egy felelősségteljes, értelmes felnőtt nehogymár folyadékon akarjon élni, ráadásul így akarjon egy gyereket is nevelni. Ha tényleg annyira nincs pénz kajára, hogy ilyeneken kell gondolkodni, akkor ott azért valóban elgondolkodtató, hogy a gyerek minek kellett. Egy folyadékon vegetáló anyuka biztos, hogy nem fog tudni szoptatni. A tápszer pedig hadd ne mondjam, hogy mennyibe kerül, úgyhogy jobb lesz, ha a főzésen és a spórolós ebédeken kezdesz gondolkodni ehelyett - a ne haragudj, de - hülyeség helyett.

2012. júl. 22. 15:31
 13/13 anonim ***** válasza:
Étel készítésben nem tudok segíteni, de annyit tudok mondani, hogy az innivalóknál próbálgass! Én mondjuk Pennys baracklét iszok, és rengeteg tőle a tejem, függetlenül attól, hogy alig van étvágyam! Ha vizet iszok, akkor nincs annyi! A folyadék és folyadék között is van eltérés!
2012. júl. 23. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!