Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A babák mennyi idős koráig...

A babák mennyi idős koráig kell oda figyelni mit eszünk hogy ne fájjon a pocijuk?

Figyelt kérdés
2012. júl. 19. 15:21
 1/7 anonim ***** válasza:
a mi dokink azt mondta,hogy mindegy mit eszek,nem attól fáj a hasa,amit megeszek,hanem attól,hogy amit ő megeszik mennyiséget,az ő gyomrának annyi,mintha egy felnőtt meginna egy vödör tejet.ezért én nem is figyeltem oda,ettem amit megkívántam.a hasfájósság három hónapos korában múlt el egyik napról a másikra.kipróbáltam,akkor is fájt neki,ha nem ettem puffasztó dolgot,meg akkor is ha ettem.kapott rá angol vizet,az segített
2012. júl. 19. 15:34
 2/7 anonim ***** válasza:
47%
ameddig szoptatsz.
2012. júl. 19. 15:34
 3/7 xStefix ***** válasza:
Általában az első 3 hónapban, de van, akiknél egészen addig, amíg csak szopizik a baba (vagyis ideális esetben 6 hónapig). Később a hozzátáplálás után már kicsi a valószínűsége, igaz, akkor meg az okozhat gondot, amit ő eszik...
2012. júl. 19. 17:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamnak 10 hónapos korában okozott rettenetes hasfájást az ebédre fogyasztott babfőzelékem. :( Pedig alapvetően nem paráztam túl ezt a kérdést, a kifejezetten puffasztó ételeken kívül mindent fogyasztottam, de egyszerűen nem tudtam másra fogni azt a szörnyű éjszakát.
2012. júl. 19. 22:22
 5/7 anonim ***** válasza:
48%

Ez egy óriási tévhit, hogy bizonyos ételek, amiket Te megeszel, gázosítják a babát. Soha nem sikerült még bizonyítani, hogy a beleidben keletkező gázok átjutnának az anyatejbe.

Az én babám végig tápszeres volt, mégos folyton fájt a pocija!

2012. júl. 19. 22:40
 6/7 nihilistahedonista ***** válasza:
100%

Kedves 5. válaszoló!

Nem a gázok jutnak át, hiszen azok nem tudnak felszívódni és bejutni az anyatejbe.

Az elfogyasztott ételek alkotóelemei, amiket hasznosít a szervezeted, és felszív, azok ugyanúgy átjutnak a tejbe, ezek puffaszthatják a babát.

Ezer és ezer nézet, a legújabb most az, hogy mindegy mit eszel.

Én azt gondolom erről, kedves kérdező, hogy oda kell figyelni, már csak az íze miatt is, mert azt is befolyásolhatja. A fokhagymás tejfölös kenyérlángos elfogyasztása után másnap (én pl azt sem tudom biztosan, hogy mennyi idő múlva jut át...) szopizás közben éktelen sírásba tört ki a lányom, alig tudtam megnyugtatni. Mindezt akkor, amikor a tejleadó reflex apadt, és lassabban kezdett folyni a tej, ő pedig jól lakott, és már csak eszegetni akart volna. Ekkor gondolom már az ízével is foglalkozik (miután megmenekült az éhhaláltól :D ) és az bizony nem tetszett neki.

Azt mondom: mindent ésszel, módjával, és egészségesen!

2012. júl. 20. 12:17
 7/7 nihilistahedonista ***** válasza:
100%

Illetve azt még hozzátenném, mert így kötekedősnek tűnhetek, hogy bizony igazad van 5-ös kommentelő, a tápszeres babáknál nem beszélhetünk ilyenről. A baba hasfájása az ő éretlen bélrendszerének köszönhető elsősorban, hiszen ő is ugyanúgy termel gázokat, amik aztán feszítik a kis beleit.

Nem beszélve a mennyiségről, amit megesznek...

2012. júl. 20. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!