Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honan tudjam hogy eleget...

Honan tudjam hogy eleget szopizot?

Figyelt kérdés
Es hogy eleg taplalo neki a tejem?Es egy 4 hetes baba mennyi ml kell egyen egy evesre?
2012. júl. 7. 09:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk nem volt merlegunk, soha nem mertem, hogy mennyit evett a fiam, a vedono azt mondta, hagyjam a mellen, amig O nem engedi el es ha nem sir eves utan, hanem jollakottan szuszog a karodban, akkor tuti nem maradt ehes:)

En mindig igy csinaltam, a fiam 8 honapos es 9,2 kg:)

2012. júl. 7. 09:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha a szopi után nyugodt, akkor jóllakott. Nincs olyan, hogy mennyit "kell" ennie. annyit kell ennie, amennyit igényel.
2012. júl. 7. 18:56
 3/7 A kérdező kommentje:
es ha szopi utan kb 30 percel mar nem nyugot akkor keveset evet?
2012. júl. 7. 22:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia,elso vagyok,szerintem egy picurka 4 hetes babanal meg nem lehet tudni,lehet a pocija faj,vagy csak anyara van szuksege egyszeruen,vagy az en kisfiam bizony mar 4 hetesen tudott unatkozni:-)Probald meg ujra megszoptatni egy kicsit vagy csak rakd a mellkasodra es simogasd a hatat,dudolgass neki.Bizz az anyai osztoneidben,azok sosem hagynak cserben:-)
2012. júl. 7. 22:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Elég a tej, ha az első 2 hónapban van min napi 2-5 kakis pelusa, és legalább 10-12 dekát hízik hetente. Egy szopi alatt fogyasztott mennyiséget nem érdemes méregetni. Egyébként meg nemcsak az éhség miatt sírhatnak. Ha szopi után 1-2 órával nyűgös, vedd fel, ha sehogy nem nyugszik meg rakd mellre, akármikor is szopott korábban. Ha két órán belül akar cicizni előőbb mindig az üresebbik mellre tedd, gogy jó kiigya, ha még kér átteheted a telibbre. Vannak néha ún. fejlődési ugrások, amikor több tej kell nekik, mint addig. Ha ilyenkor többször is cicizteted, nő is a tejmennyiség. Ha a gyarapodása nem kielégítő, akkor az első gondolatod ne a pótlás legyen, hanem a gyakoribb szoptatás és kérj segítséget szoptatási tanácsadótól. Egyébként javaslom a www.lll.hu oldal tanulmányozását, hogy ne legyen felelsleges para a szopi miatt. A tejed pedig elég tápláló.
2012. júl. 8. 10:39
 6/7 anonim ***** válasza:
szerezz be egy mérleget, mérd szopi előtt és után, a kettő különbsége a mennyiség amit megevett. Mi sokáig igy csináltuk.
2012. júl. 9. 09:07
 7/7 anonim ***** válasza:

A 6. válaszolóval kicsit vitatkoznék. Szerintem NE szerezz be mérleget, ne méregesd, főleg minden evésnél. Az, hogy mennyi ml-t/grammot evett, gyakorlatilag nem jelent semmit, mert minden baba más. Van, aki kevesebbet, van, aki többet eszik, ahogy a felnőtteknél is. Például: barátnőm 30 éves, naponta 2-3 alkalommal eszik, akkor sem sokat, és nem is túl zsíros ételeket (főleg zöldségeket, fehér húst eszik) mégsincs semmi baja, makk egészséges, és nem is túl vékony, teljesen átlagos alkat, gyerekkora óta "rossz" evő.

Ha méregeted, azzal csak idegesíted magad, és nem is leszel okosabb tőle.

Ha a baba láthatóan jól érzi magát, fejlődik szépen, akkor szinte biztos, hogy minden rendben van. Ha fél órával a szopi után nyűgösködik, az nem feltétlenül éhséget jelent, mert fájhat valamije, lehet szomjas, de lehet, hogy csak "szeretethiánya" van. Hallgass az ösztöneidre!

2012. júl. 9. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!