Honan tudjam hogy eleget szopizot?
Nekunk nem volt merlegunk, soha nem mertem, hogy mennyit evett a fiam, a vedono azt mondta, hagyjam a mellen, amig O nem engedi el es ha nem sir eves utan, hanem jollakottan szuszog a karodban, akkor tuti nem maradt ehes:)
En mindig igy csinaltam, a fiam 8 honapos es 9,2 kg:)
A 6. válaszolóval kicsit vitatkoznék. Szerintem NE szerezz be mérleget, ne méregesd, főleg minden evésnél. Az, hogy mennyi ml-t/grammot evett, gyakorlatilag nem jelent semmit, mert minden baba más. Van, aki kevesebbet, van, aki többet eszik, ahogy a felnőtteknél is. Például: barátnőm 30 éves, naponta 2-3 alkalommal eszik, akkor sem sokat, és nem is túl zsíros ételeket (főleg zöldségeket, fehér húst eszik) mégsincs semmi baja, makk egészséges, és nem is túl vékony, teljesen átlagos alkat, gyerekkora óta "rossz" evő.
Ha méregeted, azzal csak idegesíted magad, és nem is leszel okosabb tőle.
Ha a baba láthatóan jól érzi magát, fejlődik szépen, akkor szinte biztos, hogy minden rendben van. Ha fél órával a szopi után nyűgösködik, az nem feltétlenül éhséget jelent, mert fájhat valamije, lehet szomjas, de lehet, hogy csak "szeretethiánya" van. Hallgass az ösztöneidre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!