Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan lehet elvégezni a...

Hogyan lehet elvégezni a házimunkát igény szerinti szoptatás melett?

Figyelt kérdés
6 hetes a fiam, ha igény szerint szopik, egész nap a cicin lógna, elalszik rajta, ha leteszem felébred, egyéb ismert huzavonák... Aki igény szerint szpotat, hogy végzi el a teendőit a gyerek melett? Azért főzni mosni és tisztálkodni is kell... Tudom hogy a gyerek az első, de akkor is?
2008. máj. 3. 07:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nehéz volt, az első 6 hét összefolyt :-) Aztán kialakul minden, később persze egy picit következetesebbnek kell majd lenned. Én azt csináltam, hogy letettem a földre a konyhában, úgy főztem (pl. játszószőnyegre), így látott, sokszor úgy porszívóztam, hogy rajtam volt kenguruban. A szopizás meg kialakul. Sok sikert és kitartás! :-)
2008. máj. 3. 07:42
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy idő után az igény szerint szoptatott babáknak is beáll a ritmus, ők is nagyjából két-három óránként kezdenek szopizni. De én úgy voltam vele, hogy természetesen a gyerek az első, de azért nem áll meg az élet, nem lakhatunk koszban, és nem is fogom azt az úri módit játszani, hogy most akkor rendelem az ebédet, hát emberöltőkön át meg tudták oldani, akkor én miért ne tudnám. Ha a pici éppen végzett a szopival, akkor nekiálltam valamit csinálni, és azt akkor be is fejeztem, utána vettem csak fel. Persze nem álltam neki a nagytakarításnak, de kisöpörtem, felmostam, mostam, főztem, mosogattam minden nap.
2008. máj. 3. 08:37
 3/9 anonim ***** válasza:
54%
Szia.Igaz,nekem még a pociban van a babóm,de az a véleményem,hogy az állandó komfortszopi sem jó.Szerintem akármilyen pici egy baba,1-2 órát ki kéne(kell) bírjon,az anyu közvetlen testisége nélkül.Ha apa van otthon vele,Ő hogy fogja ciciből szoptatni,míg mondjuk elugrasz vásárolni vmit?Lehet most sokan megköveznek majd,de a babó aludjon az ágyában,ha sír,ne vedd fel azonnal,próbáld az ágyában megnyugtatni stb.persze Ő az első,de ha nem éhes és amúgy tudod minden rendbe van vele akkor egy picit had sírjon,pár nap és megszokja,hogy anya itt van,csak a másik szobában stb.ez a matracos játékos dolog,ez jó,mert lát.Én biztos nem vennék magamra kengurut,hogy úgy takarítsak otthon.Nem bántásnak szánom.
2008. máj. 3. 08:52
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen egyetértek az elöttem szólóval.Alszik is a pici elég sokat,akkor is lehet tenni-venni.Az ágyban történő megnyugtatás is bevált.Cirógatod picit,közben beszélsz hozzá.Hamar megszokja a pici,hogy nincs rögtön felkapva.Így kevesebbett fog sírni is.Különben tényleg nem lesz egy szabad perced sem még hosszú hónapokig.Mivel a 6 hét alatt már megszokta,hogy mindig testközelben van,így Neked biztos nehezebb dolgod lesz,ha most akarsz változtatni.Viszont pár nap alatt hozzászokik így is.Különben idővel Te fogsz kikészülni.Hosszú távon megéri szerintem.Attól még ugyanúgy érzi,hogy szereted és számíthat rád.
2008. máj. 3. 10:48
 5/9 anonim ***** válasza:
57%

A kötődő nevelés olyan gyermeknevelési stílus, amely arra irányul, hogy a kisgyerek és a szülők között erős, érzelmileg stabil kötődés jöjjön létre. Ennek a kötődésnek a talaján lesz képes a gyermek arra, hogy a világban és önmagában bízó emberré váljon, hogy tisztelettel és empátiával viszonyuljon majd másokhoz (hiszen őhozzá is így viszonyultak), hogy szeretettel teli kapcsolatokat tudjon kialakítani, de ne dőljön be kritikátlanul mindenkinek.

A kötődő nevelés alapelve, hogy a kisbaba és a növekvő kisgyerek érzelmi szükségletei éppolyan fontosak, mint a testiek. A testkontaktusra, hordozásra, szeretgetésre irányuló igényt éppolyan fontos kielégíteni, mint megetetni a babát, ha éhes, fölöltöztetni, ha fázik. Csak így tud egészségesen fejlődni. Fontos, hogy születésétől kezdve odafigyeljünk a babánkra, merjük követni az ő belső ritmusát, merjünk mindig válaszolni a hívására és kielégíteni a szükségleteit.

Hidd el, ezek megtérülnek. Szalad a lakás? Szaladjon...

2008. máj. 3. 11:33
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van,de a túlzott kötődés visszájára is fordulhat,ezt sem szabad figyelmen kívül hagyniPl.idegenektől fél,bizalmatlan velük,anyutól fogad el csak mindent,pánikba esik,ha nem látja stb. Persze lesarkítottam,de láttunk már nem 1 hasonlót!

Egy fáradt,nem kipihent ,ingerült anyu rosszabb mint ha 1-2 órát elvan a gyerek magától(mondjuk alszik)" bárkivel(nyagyi) és el tud a gondolataiba merülni v. akár apuval beszélgetni mondjuk mosogatás közben...

2008. máj. 3. 11:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja,engem így nevelt anyukám,ahogy leírtam ,itt vagyok,jól érzem magam a bőrömben ,nyagyon szeretem Őt és tudom, hogy számíthatok rá,annak ellenére,hogy nem volt " majomszeretet".Megbántani,természetesen senkit nem szeretnék vele.Mindenki máshogy gondolja.Legalább megoszlanak a vélemények és mindenki tud mazsolázni... :-)
2008. máj. 3. 11:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Akinek pociban a babója, az még egészen másképp lát dolgokat, mint akinek már kibújt, nem bántásnak írom, nekem is konkrét elképzelésem volt, mit hogyan, aztán rájöttem, nem én irányítok csak...

3 gyermekem van, a legkisebb 1 éves, mindegyik igény szerint szopott/szopik.

Elsőnél még megoldottam valahogy, főleg, amikor párom hazajött, akkor végeztem el, amit muszáj volt.

A másodiknál fél évig rendeltem az ebédet, a takarítást apránként csináltam, egyszerre egy szobának álltam neki, hétvégén meg behoztuk a heti lemaradást. Megtanultam rugalmasnak lenni, és nem ragaszkodni szigorúan semmihez. Lejárt a mosógép, de nem tudok épp teregetni? Megvár. Épp elvan a baba, akkor most teregetek. Kb így lehet csak, különben megőrülsz.

Én legalábbis néha idegbeteg voltam, hogy nem tudok semmit befejezni, néha elkezdeni sem, aztán a kényszer nagy úr... belejöttem. Most 3 gyerekkel még a hobbimra is jut időm valahogy...

2008. máj. 5. 09:39
 9/9 anonim ***** válasza:
29%
Túlzott kötődés nincs! Legfeljebb alkati kérdés, ki mennyire visszahúzódó.
2008. máj. 5. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!