Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez igy elég fárasztó. Tudok...

Ez igy elég fárasztó. Tudok valamit tenni hogy változzon, vagy bele kell törődni s majd magától alakul?

Figyelt kérdés

kisfiam 4,5hónapos.

este f8kor van fürdetés, evés kis játék és olyan f9kor szokott kb elaludni +/- negyed óra.

felkel éjjel enni olyan 1h körül, aztán 4-5között, de akkor mint aki kialudt, nem alszik vissza, elkezd "beszélgetni", mosolyogni stb, ki kell mennem vele a nappaliba h a párom s a nagyfiam a szomszéd szobában aludni tudjon tőle. aztán olyan 1,5óra mulva elfárad s visszaalszik, de addigra kb kel a nagyobb aki 2éves. elég fárasztó, főleg h 11nél elöbb nem nagyon kerülök ágyba, van h 4kor kelek s közben a szoptatás sőt a nagyobbhoz is gyakran be kell mennem még 1-2x valamiért,szoval kb alig alszom. ha sikerül összehozni h a 2fiu 1xre aludon ebéd után akkor én is beájulok, de (mörfi) a kicsi tuti akkor sir fel, kéri a cumit, v akármi mikor elalszom, nehogy véletlen pihenjek:))) (persze nem direkt ezt igy mókásan mondtam)sokaknál olvasom h pár hetesen végigalussza a kicsi az éjszakát, az én nagy majd8kilós 4,5hósom miért nem?probáltam h este késöbb fektetem,de annyira álmos-nyügös már h nem nagyon tudom kitolni már...

2012. júl. 3. 13:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem eddig 2/2 gyereknél bejött az "álometetés", ennyi idős korukra már estétől reggelig aludtak.

Nálunk úgy alakult mindkét esetben, hogy este fürdés előtt fél-egy órával ettek, aztán fürdés, majd megint evés. Így kb 2 óra telik el a két vacsora között, de éjjel nem kelnek éhség miatt. Ha jól emlékszem a Suttogótól vettem az ötletet. Nekem is nagyon fárasztó volt, mikor vagy egyszerre akartak mindent, vagy "váltott műszakban". Akkor tudtam ezt a kicsinél is alkalmazkodni, amikor már nagyobb adagokat evett egyszerre és nem kért szigorúan 3 óránként (neki beépített órája van :) ).

Kitartás, én is egy örökkévalóságnak éreztem az első fél évet kettejükkel (másfél év van köztük).

2012. júl. 3. 14:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Az én lányom is csinált ilyet. Felébredt és beszélgetett. Én mondjuk nem vettem ki a kiságyból, "csak" meg kellett jelennem nála 2-3szor az egy óra alatt (pont, hogy ne tudjak aludni).

Aztán egyszer beteg lettem és mire kábultan felocsúdtam és felkeltem az ágyból, hogy a kicsi "dumál", abbahagyta és visszaaludt. Azóta nem kel fel.

Ha nem sír (azt írtad csak beszélget), akkor szerintem ne szórakoztasd éjjel. Az nem a játék, beszélgetés ideje. Nyilván ha sír, akkor más a helyzet.

Szerencsére a nagy nálunk semmire nem ébred fel. Egy szobában vannak. De lehet, hogy nem érdekelne, hogy egy éjszaka nem alszanak jól, míg én mondjuk 90-et sem! :)

2012. júl. 3. 21:00
 3/5 A kérdező kommentje:
éjjel1kor nem beszélget, hanem reggel 4-5között...bár volt idő ,mikor még nekem is éjjel volt:)kiveszem szopizni, igy mellettem áll neki a csevejnek, s ha nem megyek ki vele felbeszélgeti a többieket. annak is örülnék, ha az az 1h-s kajcsi kimaradna, s csak 4kor kelne, igazábol erre van mod h elérjem, v nem?
2012. júl. 3. 21:32
 4/5 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Az én lányom is hajnali 4 körül csinálta ezt és is kb. ennyi idős volt.

Véleményem szerint a fiad még nagyon kicsi ahhoz, hogy hajnali 4-kor keljen. Inkább ezen kellene változtatni, mint az éjféli kelésen.

2012. júl. 3. 21:40
 5/5 A kérdező kommentje:
csak itt olyan sok anyukátol olvasom, h a babák már 1-2hónaposan átalusszák az éjszakát 9-6ig is stb...ezért gondoltam, h nálunk van vmi bibi:) köszönöm h irtál!:)
2012. júl. 3. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!