A több évig szoptatott gyerekeknek hogyan alakul a fogsora?
Ha a baba szopik az alsó fogsora fölé tolja a nyelvét, tehát a mell alsó részénél nem a baba alsó fogsora van, hanem a nyelve.
A mell pedig puha és képes annyit alakulni a szoptatás során, hogy ne tolhassa el a fogacskákat ellentétben a műanyaggal.
Sok sokáig szopó baba a szopizás mellett kap cumit, vagy megtalálja az ujját, ami ugye szakemberek szerint nem jó. (általad említett problémák miatt)
Hogy mi van a maradék (tehát elég kis százalék marad) babákkal,(aki csak szopizik, de azt viszont 3-5 stb évig) az jó kérdés.
Én úgy gondolnám, hogy a napi esti pár perces szopi nem okoz ilyen gondokat. De ha az anyján "lóg" egész nap, az ugyanúgy problémákat okozhat, mint a játszós cumi. Bár nem nagyon hiszem, hogy utóbbira túl sok példa lenne
"Száj: Az egy évnél tovább szoptatott gyermekek esetében ritkábban van szükség fogszabályozásra. Az arcizmok a szopásnak köszönhetően jobban fejlődnek."
www.lll.hu
Ok, az elméletet én is olvastam, meg ennek az ellenkezőjét is. :)
Ezért kértem inkább tapasztalatot, véleményt. Azért köszi neked is.
:)
Én is az elméletet támasztom alá. Igaz, az enyém szopi mellett cumizott/cumizik is, de akkor sincs gond a fogaival. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!