Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Te elhiszed, hogy valaki...

Te elhiszed, hogy valaki azért nem tud lefogyni mert csökkenne a teje? Vagy csak ezzel védekezik, de valóban lusta?

Figyelt kérdés
2012. júl. 2. 08:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Igen, ez alkati kérdés.

Úgy, hogy semmit se kellett tennem érte -7kgnál voltam a szülés után tejcsárdaként, én pont hízni nem tudtam. Most, hogy a szoptatást abbahagytam jött fel 2kg rám...

Ez sem jobb, mikor "tüdőbetegnek" néznek, mert annyira sovány vagy- Miért nem eszel, elmegy a tejed(jah folyt a cicimből:D)

2012. júl. 2. 10:29
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne foglalkozz azzal ki mit mond! Én nem is fogyóznék szoptatás alatt. Én is nemrég szültem,maradt rajtam pár plusz kiló,de most ép az kell hogy rendszeresen egyek meg sokat igyak hogy legyen tejem elég. Ráérek ezzel foglalkozni majd később,első a babám! :)
2012. júl. 2. 10:36
 13/22 anonim ***** válasza:

Kérdező! Ne haragudj! Azt hittem hogy ez a véleményed amit leírtál. Ne foglalkozz azzal ki mit mond. Most a babád legyen az első.

7-es válaszoló

2012. júl. 2. 10:48
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

Semmilyen edzés nem csökkenti a tejet, ez csak védekezés a lustábbak részéről. A tej akkor csökken, ha nem szoptattok eleget, igény szerinti szoptatás mellett kizárt.

Versenysportoló anyuka vagyok, harmadik gyerekemet szoptatom, a két nagyobbom tandem szopizott, még úgy is elég volt nekik a tej, 6 hós korukig kizárólag anyatejesek voltak, a nagyobbom majdnem 3 évig, a középsőm másfél évig szopizott, akkor voltam félidős terhes a harmadikkal, sajnos akkor elválasztotta magát. A pici két hetes. Két hét múlva megyek vissza edzeni, bár adig sem kifejezetten ücsörgök... :-)

2012. júl. 2. 11:53
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves anyukák, értsétek már meg, hogy minden ember más!

Pl. én az a típus vagyok, hogy amint próbáltam kevesebbet enni, egyből csökkent a tej mennyisége. És ez napokon keresztül tartott, tehát nem adtam fel rögtön, de amikor már tápszerrel kellett kiegészítenem, mert csak ordított tovább szoptatás után is, a táptól meg egyből bealudt, akkor azért elgondolkoztam, hogy megéri-e nekünk ez. Mondjuk rajtam csak 5 kg plusz volt, 20-nál talán megérte volna :)

A sógornőm pedig 2 hónap alatt 15 kg-ot fogyott a 2. gyerek 4 hós korában, így 5 kilóval kevesebb lett, mint az első gyerek előtt volt, pedig akkor sem volt rajta semmi plusz. Konkrétan csont és bőr volt, a saját fülemmel hallottam, amikor lerozogázták. De mégis, a tej ömlött a melléből a gyerek 1,5 éves koráig, konkrétan egy zacskó melltartóbetéttel rohangált mindenhová és óránként cserélgetnie kellett...

Úgyhogy fogadjátok el, hogy ebben sem vagyunk egyformák!

2012. júl. 2. 12:22
 16/22 anonim ***** válasza:

Így van, mindenki más. Nem lusta, hanem fáradt!!!! Majd lefogy az anyuka később, nem lóverseny ez, akinek meg nem tetszik ne nézze, beszólogatókkal szemben meg vissza kell szólni.

Ki lehet hagyni az étkezésből a rizst, a tésztát, a cukros üdítőket, sütiket, ez még nem diéta, de legalább a bevitt szénhidrátmennyiséget lehet csökkenteni. Helyette sok zöldség gyümölcs.

Arra senki nem gondolt, hogy szülés után általában szokott a pajzsmirigy is borulni az anyukáknál? Van akinél visszaáll a normál állapot fél éven belül, van aki viszi a hátán élete végéig. A rossz pajzsmirigy működés is okozhat hízékonyságot, azt hogy bármit teszel nem tudsz leadni a súlyodból, hajhullás, körömrepedezés, depresszív tünetek, fáradság, levertség, szempuffadás...stb....de mindezt egy endokrinológus tudja inkább megmondani.

Egyébként meg: nem tudom ki hogy van vele, de mikor én szopotattam, eszem ágában sem volt a súlyomra gondolni. Az foglalkoztatott, hogy amíg a fiam alszik gyorsan rendet tegyek, vagy főzzek valamit......nemhogy még edzeni járjak...olyan hulla voltam hogy az ágyat kerestem inkább (van aki ezt véli LUSTAságnak)....nem mindenkinek van otthon állandóan a férje, nincs segítsége hogy pl el tudná vinni a kicsiket pl a mamihoz amíg ő aerobikon van

A fiam már 2,5 éves. Megfelelő táplálkozással, és kizárólag annyi mozgással amennyit a fiam után loholok fogytam le 24 kilót.

2012. júl. 2. 12:56
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 14-es, tehát neked nem csökkent és tudtál simán edzeni, akkor ezzel biztos mindenki így van.

Akkor ezek szerint én írhatom, hogy pl nem értem mi szükség van a császármetszésre, én simán szültem 3-at, akkor mindenki tud. És felesleges találmány a tápszer is, hisz én tudok szoptatni, akkor biztos mindenki tud. mert az emberek egyformán működnek, pont úgy, mint én... Jókat kuncogok az ilyen hozzáálláson :)

A kérdésre: Nekem az ismerőseim többsége nem tudott fogyni szoptatás alatt. Volt, aki még hízott is. Nem általános egyáltalán, hogy szoptatás alatt fogyjon az ember. Szerencsés, aki tud.

Én a 3. babámat szoptatom. Egyikkel se fogytam igazán, csak a szoptatás első heteiben. Utána meg elég volt egy evést kihagynom, máris lecsökkent a tejem. (mondjuk alapból nem eszem túl sokat, így gondolom ha kihagyok kaját, akkor már nagyon kevés a bevitt kalória). Rajtam csak 2-3 kiló maradt, aztán mire 1 éves lett a baba, szépen lement az is magától, sőt, több is.

Nem vagy lusta, és nem túl kedves dolog az ismerőseidtől, hogy ilyeneket mondanak egy kisbabás anyukának.

2012. júl. 2. 13:01
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

14-es! Egyetértek az előző válaszolóval! Nagyon ügyes vagy ha ezt akartad hallani.... de NEM MINDENKI EGYFORMA!

Nagyon ostoba dolog emiatt lelustázni mást, mert a babája fontosabb hogy ne tápszert kapjon, mint az hogy hogyan is néz ki.

Attól még hogy Te tudtál szoptatni sok edzés mellet hát gratulálok, de nem ez az általános!!!! Ne bánts ezért mást, esetleg olyat akinek így is 0 az önbizalma és már nagyon szeretne az alakján változtatni, de tudja ha szoptatás alatt elkezdi a fogyit akkor elapad a teje!!!! é s akkor jön egy ilyen hozzászólás.... :(((((

2012. júl. 2. 13:14
 19/22 A kérdező kommentje:
Gabka nagyon jól leírtad,amit tapasztalok. De pont olyannak tűnsz, aki meg azért kövezne meg ha nem szoptatnék, szóval a kör bezárul :-((
2012. júl. 2. 14:45
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Bár én nem tudtam sajnos szoptatni, de ha tudtam volna nem érdekelne a súlyom, bár én sovány vagyok. Ne foglalkozz senkivel, a kicsid a legfontosabb és én elhiszem, hogy csökkene a tej.
2012. júl. 2. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!