Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A tej elapadásának lehetnek...

A tej elapadásának lehetnek lelki okai?

Figyelt kérdés
Illetve milyen okai lehetnek?
2012. jún. 30. 17:11
 1/6 anonim ***** válasza:

nem csak lelkit írok, hanem mindent, ami eszembe jut: stressz, túlaggódás, rágörcsölés, váratlan trauma, erős fizikai munka, keveset iszik vagy eszik az anyuka, túl kevés pihenés/alvás, túl ritka és rövid szoptatás.... sok minden lehet sajnos

mi a baj? tudunk segíteni?

2012. jún. 30. 17:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Egy hónaposak vagyunk pont ma :), és sajnos nagyon gyér a tejkínálat, pedig csinálok mindent. Ami ellen viszont nem tudok mit tenni, hogy apuka elég sok bánatot okozott nekem terhesség alatt is, amit a baba hálistennek nem sínylett meg, de mivel semmi más okát nem látom, az éjszakai sírdogálások tűnnek a felelősnek. Nem tudom, jól gondolom-e
2012. jún. 30. 18:21
 3/6 anonim ***** válasza:

szia!

Sajnos jól gondolod. Nálam ugyanez volt a helyzet, nem sokáig tudtam szoptatni a fiam, mert az állandó idegesség (veszekedés, belém kötés) miatt elment a tejem.

2012. jún. 30. 18:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Mecsek tejszaporító teát iszol? próbáld meg, nekem bevált.

meg németországból kaptunk ilyen bogyókat, ami állítólag nagyon megindítja a tejet, nekem még hála Isten nem volt rá szükségem, azt nem tudom itthon lehet e kapni, ez áll rajta:

urtica urens 5ch

de most nézem magyarul áll rajta hogy homeopátiás golyócskák, akkor itthon vették szerintem, 2 próbát megér!

2012. jún. 30. 19:24
 5/6 A kérdező kommentje:
igen, a bogyó is megy, meg a tea is. sőt, a bogyó az egy csalánféle bebogyózva, és csalánt is iszok sokat... vigyázz vele, mert a 15ch meg pont hogy apasztó! az 5 ch szaporít
2012. jún. 30. 20:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Ugyanez a helyzet nálunk. A kisfiam lassan 5 hónapos,egyelőre sikerült csak anyatejjel táplálnom, de vért izzadok, mert Apával hol jóban vagyunk, hol nem, és házasságunk hullámvölgyeiben a tejem is megcsappan.

Én ilyenkor gyakrabban szoptatok. Mivel a gyereknek is nyilván kevesebb tej jut egy szopival, így ő is gyakrabban kér ilyenkor. Most is 2 óránként etetem, részben a meleg, részben a stressz miatt. Ráadásul nekem itt van egy 2,5 éves is.

Nem könnyű, Sok kitartást kívánok neked, és néha a tejszaporítók mellett vedd be a "leszarom tablettát".

Ja ami még jó lehet, az a sör. Én a gyümölcsös változatokat iszom, ha stresszelsz, az a 2% alkohol is belefér feszültségoldónak, de van alkoholmentes is.

2012. jún. 30. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!