A tej elapadásának lehetnek lelki okai?

nem csak lelkit írok, hanem mindent, ami eszembe jut: stressz, túlaggódás, rágörcsölés, váratlan trauma, erős fizikai munka, keveset iszik vagy eszik az anyuka, túl kevés pihenés/alvás, túl ritka és rövid szoptatás.... sok minden lehet sajnos
mi a baj? tudunk segíteni?

szia!
Sajnos jól gondolod. Nálam ugyanez volt a helyzet, nem sokáig tudtam szoptatni a fiam, mert az állandó idegesség (veszekedés, belém kötés) miatt elment a tejem.

Mecsek tejszaporító teát iszol? próbáld meg, nekem bevált.
meg németországból kaptunk ilyen bogyókat, ami állítólag nagyon megindítja a tejet, nekem még hála Isten nem volt rá szükségem, azt nem tudom itthon lehet e kapni, ez áll rajta:
urtica urens 5ch
de most nézem magyarul áll rajta hogy homeopátiás golyócskák, akkor itthon vették szerintem, 2 próbát megér!

Ugyanez a helyzet nálunk. A kisfiam lassan 5 hónapos,egyelőre sikerült csak anyatejjel táplálnom, de vért izzadok, mert Apával hol jóban vagyunk, hol nem, és házasságunk hullámvölgyeiben a tejem is megcsappan.
Én ilyenkor gyakrabban szoptatok. Mivel a gyereknek is nyilván kevesebb tej jut egy szopival, így ő is gyakrabban kér ilyenkor. Most is 2 óránként etetem, részben a meleg, részben a stressz miatt. Ráadásul nekem itt van egy 2,5 éves is.
Nem könnyű, Sok kitartást kívánok neked, és néha a tejszaporítók mellett vedd be a "leszarom tablettát".
Ja ami még jó lehet, az a sör. Én a gyümölcsös változatokat iszom, ha stresszelsz, az a 2% alkohol is belefér feszültségoldónak, de van alkoholmentes is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!