Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szeretném megérteni, hogy mit...

Szeretném megérteni, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy a szoptatás vagy az anyatej lelki táplálék?

Figyelt kérdés
Mi a helyzet akkor, ha valaki lefejt anyatejjel, karban tartava eteti a babáját, netalán tápszerrel, mert nincs teje? Szintem a lelki táplálék a SZERETET! Vagy ez is valamiféle "transzcendens gondolkodás" terméke?
2009. ápr. 26. 10:42
 1/8 anonim ***** válasza:
33%

Ha szoptatnál, tudnád mit jelent.

De most lehetőséged van elolvasni és megtudni.

[link]

2009. ápr. 26. 11:04
 2/8 anonim ***** válasza:
42%

Ha neked és abaádnak ez így jó, akkor mi értelme van ennek a kérdésnek.

Van aki tápszerezik, van aki feji tejet és van aki szoptat, lényeg, hogy a gyerek nem hal éhen.

Ennyi.

2009. ápr. 26. 11:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor sincs semmi.

Az én kisfiam tápszeres volt,de nem úgy veszem észre mintha nem kötődne hozzám.

Fontos dolog az anyatej,de ha nincs,az nem jelenti azt,hogy a kicsi nem fog ugyanúgy szeretni mintha szoptatnád.

Neki az a fontos,hogy törődjenek vele,ki így,ki úgy.

Valóban az anyatej emg a szeretet nem ugyanaz.

Az első két válaszadó meg minek fárasztja magát,ha nem

tud normálisat írni?

9,5 kicsi fiú anyukája

2009. ápr. 26. 11:46
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi! Nem írtam, hogy nam szoptatok, illetve szoptattam.

A kérdésre értelmes válszt várok!

2009. ápr. 26. 12:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Főoldal | Cikkek, témák | Cikkek

Téma: Szoptatás

Nem tudom táplálni!

Az anyatej a legjobb étek a babatestnek, a szoptatás pedig a legnagyszerűbb táplálék az anyai léleknek is. Nem lehet eléggé örülni annak, hogy mind több édesanya fedezi föl: az anyatejet és a szoptatás intimitását nem helyettesítheti semmi.

Éppen a nehéz helyzetekben jelenthet a szoptatás új reményt, és nyújthat vigaszt. Amikor a kismama azzal szembesül, hogy babája koraszülött, vagy súlyosabb esetekben fogyatékosan jött a világra, tudni kell azt is, hogy ilyenkor még nagyobb szüksége van az anyai szeretetre, törődésre, amelynek egyik fontos cselekedete a szoptatás.

De ilyen esetekben sokszor nem is olyan könnyű feladat ez.

A szoptatás éppen a nehéz helyzetekben hozhatja létre azt az erős kötődést gyermek és anya között, amely segíthet feloldani az aggódás miatti stresszt.

A kényszerű elválás - koraszülés vagy más okok miatt - nem jelenti azt, hogy a szoptatásról is le kell mondani.

Az akut krízishelyzetek után a szoptatás közel hozza a gyermeket az anyához, mindketten vigasztalást találnak ebben, és az események visszatérnek a megszokott kerékvágásba.

2009. ápr. 26. 12:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én fiam 11 hós még szopizik.Már 3-4x eszik szilárd táplálékot egy nap,de szinte minden evés után kell neki a tejcsi.Ha mégsem akkor kb 1 óra múlva olyan mint a matrica ragad rám.Van olyan,hogy csak néhány kortyot eszik de cicizik.Szerintem legtöbbször nála már csak a kis lelkének kell a tejcsi.Vagy ha nyűgös,foga jön odajön kéri a cicit és megnyugszik,utána semmi baja!szerintem ezt jelentheti,hogy lelki táplálék!
2009. ápr. 26. 12:39
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szerintem is az odabujas anyahoz, a megnyugvas szopi kozben, ez jelentheti a biztonsagot es a lelki taplalekot a babanak. Sokszor nem is az ehseg miatt kerik a cicit, csak a biztonsagos olelesert, vagy egyszeruen csak az anyai jelenlet miatt.
2009. ápr. 26. 16:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
elozo vagyok: ja, es szerintem a tapszeres, vagy lefejt tejet anyai oleles is ugyanolyan lelki taplalek, mint a cicis tejes. :) Szerintem itt tenyleg a szeretet es az anya biztonsagot nyujto olelese a lenyeg.
2009. ápr. 26. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!