Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Bimbóvédővel szoptatás és...

Bimbóvédővel szoptatás és cumisüveg "megférnek"?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos a kezdetektől csak bimbóvédővel tudok szoptatni (olyan lapos a mellbimbóm, hogy több órányi bimbókiemelő-viselés után sem tudja bekapni a Fiacskám, aki 4,5 hónapos).

A nagy melegekben elutasítja a mellem, gondolom lusti szopizni, de a lefejt tejet elfogadja. Eddig kanállal, vagy pohárból kapta, de csak pótlásként. Most viszont éhes, mohó, egyszerűbbnek gondolnám a cumisüveget.

Okozhat bármilyen zavart a cumisüveg? Tudtok esetleg ajánlani "szopibarát" márkát, típust?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

2012. jún. 27. 12:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Medela-nak van szopibarát cumisüvege;ami nagyon jó!

[link]

2012. jún. 27. 18:21
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2012. jún. 28. 07:51
 13/19 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt minden: kezdettől fogva bimbóvédő (lapos bimbó miatt), fejtem, esténként a lefejt tejet cumisüvegből kapta, mert bealudt a cicin és alig evett, aztán meg kelt fel egy óra múlva, mert éhes...

4 hónapos korában elhagytuk a védőd, mert addigra megtanult rendesen szopizni.

A cumisüveg nálunk folyamatosan volt...

Én azt tartom, hogy kell, hogy másból is hajlandó legyen inni, mert mi van, ha épp te nem tudod szoptatni....

Nem sok alkalom volt, de könnyebbség volt, ha egy-egyszer nem voltam otthon és cumisüvegből a párom megoldotta az etetést. Barátnőm lánya nem fogadott el semmit, csak ciciből...

1 évig szoptattam a fiam, 8 hónapos kora után kiegészítésként kellett tápszert adnom. Volt úgy, hogy este szopizott ciciből, egy cumisüvegből az aznap lefejt tejet megitta, és még egy másiból tápszert is utána :o)

Cumija nem volt, nem fogadta el, azóta sincs. Ennek örülök. Az ujját 6-8 hónapos koráig szopta aztán azt sem.

Mi avent cumisüveget használtunk.

2012. jún. 28. 14:25
 14/19 xStefix ***** válasza:

Nem biztos, hogy a meleg miatt utasítja el a melled a babád. Nem lehet, hogy már a védő is zavarja esetleg..? Bármikor bekavarhat, sajnos, tudod...

Az üveggel szerintem is óvatosan, főleg, ha már alapból van védő is, és mostanság a melled sem fogadja el.. Elhiszem, hogy ez kényelmesebb lenne, de én kissé kockázatosnak látnám most az üvegezést. Szerintem, ha még bírod, hagyd meg egy ideig a szopibarát pótlási módot, aztán majd meglátod. Hátha visszatér a szopizási kedve.

Szopibarát cumisüveg pedig nemigen van, egyáltalán. Csak az egyéb eszközök.

2012. jún. 28. 15:31
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek is a válaszokat!

99%-ig biztos vagyok benne, hogy a meleg a baj - most, hogy volt pár enyhébb nap, nem is volt gond.

Sajna védő nélkül nem megy, próbálkozunk néha, de amint kéne dolgozni egy kicsit (nem ömlik a szájába a tej :)), egyből baj van, és jöhet az "evőeszköz". :/

Én örülök, hogy kitalálták a bimbóvédőt, anélkül nem tudnék egyáltalán szoptatni.

Az a baj, hogy teljesen kikészít az elutasítás :(, remélem sokszor már nem fordul elő :)

2012. jún. 28. 16:06
 16/19 xStefix ***** válasza:

Értelek. Hát akkor maradjon így minden szerintem, ahogy van, ha még te is bírod.

(A védő tényleg jó találmány, az én lányomnak is szüksége volt rá, szóval nem "fujjogásból" írtam, amit. :)

2012. jún. 28. 16:36
 17/19 A kérdező kommentje:

Nem is vettem annak, hálás vagyok minden segítségért! :)

És igazat kell, hogy adjak, hogy lehet megutálta a védőt, tegnap fogta magát és levette :D Picit szopizott utána nélküle, úgyhogy nem adom fel a reményt, hogy egyszer csak menni fog evőeszköz nélkül is a dolog. Csak ugye könnyebb a kisebb ellenállás felé mozogni :(

Gondolom Ő is ügyesedett sokat, lehet azért tudta bekapni a minibimbómat :)

2012. jún. 29. 09:35
 18/19 xStefix ***** válasza:

Most nézem, mennyi idős. AZ én lányom is ekkortájt hagyta el a védőt. Mondjuk nálunk az kellett hozzá, hogy elkezdett fogzani és tömte a kezét a szájába - a bőr érzése pedig meghozta az áttörést, utána már elfogadott csupaszon is.

A tied akkor lehet, hogy a felfedező korszaknak köszönheti a váltást. Hajár, hajrá! :)

2012. jún. 29. 13:07
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm :))
2012. jún. 29. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!