Miért szólnak le mindent, ami régi módszer?
Szia! Nem feltétlenül rossz az, ami régen volt, hiszen élek én is, de pl laktózérzékeny vagyok, ami származhat abból, hogy 6 hónaposan már tejet ittam. Ráadásul akkoriban 3,6-os!! tejet adtak a babáknak. Nem mondom, hogy tutira azért van, de 90% (orvos szerint). Én abban a szellemben neveltem/nevelem a gyerkmekeimet, hogy tudatában vagyok annak mi volt régen a szokás, és mi a most bevált módszer. Az első fiam tápszeres volt, 4 hónaposan kezdtem bevezetni más kajcsit. Addig hallgattam anyámat-anyósomat, hogy megpróbáltam 3 hónaposan is, de szegénykémnek nem volt még érett rá a gyomra, ezért 1 hónapot halasztottunk. Tehát nálunk az "új módi" vállt be. A második 6 hónapig csak anyatejet kapott, egy korty vizet sem fogadott el, utána kezdtük a hozzátáplálást. Őt igény szerint szoptattam, volt is tejem, nem úgy, mint az elsőnél. Cumisüveg sosem volt a szájában. (cumi igen)
Azon kell elgondolkodni, hogy több évtized tapasztalata csak számít valamit. Rengeteg allergiás van, a hosszan tartó szoptatással, az ételek fokozatos bevezetésével (és nem véletlenül van meg minden zöldségnek az ideje, hogy mikor add a babának) csökkenthető az allergiás megbetegedések száma. És rengeteg dolog van még, de ez egy külön téma.
Remélem erre gondoltál. Egy 27 éves, kétgyermekes anyuka
Nyilván működnek a régi módszerek is, hiszen, ha nem működnének, ahogy Te is írtad, már kihaltunk volna. Nem az a baj velük, hogy nem működnek, hanem az, hogy azóta tudjuk, hogy hogyan jobb. Működik a régi is, de van sok hibája, ami apróbb-nagyobb bajokat okozhat. Vagy nem, de miért kockáztatnánk?
Egyébként meg relatív.hogy régi, mert a mi szüleink-nagyszüleink idejében alkalmazott módszereket mondjuk most réginek, és erről bizonyosodott be, hogy nem a legjobb. De a dédanyáink még jól csinálták! Nagyjából úgy, ahogy most ajánlják. Csak a XX. század közepén a tudomány okosabb akart lenni a természetnél. Akkor az volt az új módszer, amit jobbak hittek annál, ami évszázadokon keresztül bevált. Tévedtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!