Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elapadt tejre Laktoherb tea?

Elapadt tejre Laktoherb tea?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm 1 hónapja szült, pár nap múlva meglátogatom őket, az anyukának Laktoherb teát vettem, gondoltam jól fog neki jönni. De mikor beszéltünk kiderült, hogy szinte nem is volt neki teje, ezért nem tud szoptatni, tápszert ad a babának.

Mondtam neki mit vettem és mondta, hogy megpróbálja hátha hat.

Szerintetek is hatna így hogy már 1 hónapja nem szoptat?

Nem hormonális okok miatt nincs teje? Vagy így utólag is segíthetne esetleg a tea?

2012. máj. 26. 18:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha elapadt, az már elapadt.

Sajnos-ha a tea segít is valamit- jól szopó baba nélkül önmagában semmit sem ér, és még mellgyuszit is okozhat, ha a pangó tejet a baba nem szívja ki.

Minél többet eszik a baba cumisüvegből, annál nagyobb az esély rá sajnos, h a cicizésre nem lehet rávenni.

2012. máj. 26. 18:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Egy pici esélye még van annak, hogy visszatérjen a tejtermelés (hiszen valamennyi teje volt), de csak akkor, ha a babát mindig mellre teszi ahányszor csak kéri és a baba is, mama is elég türelmesek ezt minden étkezéskor végigjátszani a tápszer előtt. A tea lehet, hogy segíthet ezt felgyorsítani, ha használ neki, mert ez egyéni.

Olyan biztos nincs, hogy egy nem szoptató anya teát iszik és csak magától megindul a teje :) Ehhez elsősorban a gyakran cicire rakott, jól szopizó, kitartó babára van szükség.

Az meg, hogy miért nem jött össze nekik a szoptatás, nagyon sok mindentől függhetett. Ha érdekel, olvasgasd a www.lll.hu-t. De csak akkor menj bele szerintem vele a témába, ha tényleg közeli kapcsolatban vagytok, mert azért ez elég intim, érzékeny kérdés lehet.

2012. máj. 26. 19:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Általában nem hormonális, hanem anatómiai okok miatt nincs tej, ilyenkor már nem ajánljuk, hogy ilyesmivel próbálkozzon az anyuka.
2012. máj. 26. 19:57
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A tej egy hónapos baba mellett még gond nélkül visszahozható, ugyan nem teával, hanem kitartó szoptatással. Nincs az a tea a világon, amelyik tejet tudna csinálni, a tej ugyanis attól termelődik, hogy a baba szopizása stimulálja.

Az anyuka ismerősöd eddig is vagy nagyon rossz tanácsokat kapott, vagy lusta volt szoptatni, azért apadt el a teje.

Anatómiai, genetikai okból előfordul, hogy valaki nem tud szoptatni, de ez a nők mindössze elenyésző százaléka, alig 1-2. Minden más nő simán szoptatna, ha ehhez megfelelő segítséget kapna. Sajnos ma Magyarországon alig van olyan védőnő, csecsemős, gyerekorvos, aki ért ehhez. A legtöbb tápszeres baba nem azért lesz tápszeres, mert az anyukájával baj van, hanem azért, mert nem kapnak megfelelő tájékoztatást az édesanyák.

Ajánlom a [link] oldalt.

2012. máj. 27. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!