Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az baj ha csak annyi a tejem...

Az baj ha csak annyi a tejem amit a baba megeszik, de fejni nem tudok már utána?!

Figyelt kérdés

Az elsö pár napban rengeteg volt,de most már csak annyi van amit megeszik,mind 2ciciböl eszik 2,5-3oránként!

9napos baba anyukája

2012. máj. 25. 12:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem baj, a szervezet úgyis addig termel amíg a baba eszik, mert amit megevett ahelyett mindig új és friss tej termelődik. Én így szoptattam másfél évig...
2012. máj. 25. 12:44
 2/9 anonim ***** válasza:
17%
ez egyálltalán nem baj mivel babád is már elég nagy már majdnem mindent ehet az a tej amit eszik a két cicidből az böven elég nyugodj meg mindig fog annyi termelődni amennyire a babádnak szüksége van
2012. máj. 25. 12:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Második: a baba még csak 9 NAPOS!!!!
2012. máj. 25. 12:46
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem baj. Én sem fejek. Annyi van, amennyi kell neki. Hol több, hol kevesebb, de sosem kellett kiegészítenem tápszerrel. (20hós még minidig ciciző anyukája)
2012. máj. 25. 12:49
 5/9 Sókristály ***** válasza:

Nem baj, sőt ez az optimális.

4 gyerekemnél kegyetlenül sok tejem volt, muszáj volt fejni. Nem bánom, le tudtam adni, más jól járt vele.

Az 5. babámnál 5 napos korában iszonyúan bedurrant a bal mellem. Kijött házhoz egy profi csecsemős, és 2 óra alatt rendbetette. Viszont utána 2 napig jeges borogatás kellett rá. ettől annyit apadt a tej, hogy pont elég volt a fiamnak. Hihetetlenül kényelmes volt onnantól az élet :-)

Csak arra ügyelj, ha azt veszed észre, hogy hamarabb megéhezik a baba, ne nyúlj rögtön a tápszerért. Növekedési ugrásoknál előfordul, hogy átmenetileg kevesebb a tej, mint amennyi kellene, de gyakori mellretétellel újra felzárkózol a bab igényeihez.

2012. máj. 25. 12:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia, azt mondják, hogy beáll a kereslet-kínálat és akkor mindig annyi tej termelődik, amennyire a babádnak szüksége van. Bár még nagyon pici a babád, ha a pisis-kakis pelusok száma elég, és elégedett a baba szopi után, akkor szerintem elég a tej. Ha a heti 100-200 gramm gyarapodás is megvan. akkor minden oké.
2012. máj. 25. 13:14
 7/9 A kérdező kommentje:
Akkor jo,mert már rengeteget sirtam ez miatt,napi 3liter laktoherb teát is magamba eröltetek,most rendeltem motherlove kapszulát is,hát ha több lesz a tejcsi! Egyébként 50-60-70 megeszik egy ciciböl!
2012. máj. 25. 13:23
 8/9 xStefix ***** válasza:
Kérdező, gondolkozz el picit: szerinted "megérné" az a testednek, hogy (hosszabb távon) több tejet gyártson, mint ami a babádnak kell? Vagyis ha pazarolna? Neeem. A Természet sose pazarol! ;)
2012. máj. 26. 10:03
 9/9 anonim ***** válasza:

én soha sem fejtem.

midnig pont annyi volt, amennyit (2 cict kiürítve) megevett.

Most 10 hós, és még szopik :)

2012. máj. 28. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!