Összefüggésben van a lefejt tej mennyisége avval amit a baba megeszik?
este mind a két ciciből eszik a 2 hónapos kisfiam. 9 körül elalszik, éjjel 2-3 felé kel. Az egyikből eszik én közbe a másikat fejem, igy könnyebben kijön és csak 50-60ml lesz. ennyi lenne csak benn? ez nem lenne elég a kisfiamnak, nem?
pedig nagy baba, 6kg, 60cm és csak anyatejet kap.
A baba mindig többet szopik annál, mint amennyit mi le tudunk fejni.
Azt viszont nem nagyon értem, hogy miért fejed a másikból, miközben ő az egyikből szopik?
mert sok idő telik el este 9től hajnalig, nagyon megtelik addigra és már törölközőt rakok a melltartómba hogy ne legyen tiszta tej az ágy! Ezért egyiket kiszopja a másikat meg kifejem, amúgy is csak folyna. Reggel 7re megint megtelik mind a kettő, igy elég neki!
akkor nem kevés amit kifejek?
első vagyok:
Ezek szerint tejtúltengésed van. :o)))
A lehető legkevesebbet fejjél. AZt kell tudni, hogy fejés közben te azt az "üzenetet" küldöd a testednek, hogy szopik a babád, tehát "még több tejet" kezdesz termelni.
Ezek az éjszakai (és nappali) "folyások" majd szépen lecsökkennek, végül elfogynak idővel, amikorra beáll a kereslet-kínálat.
A babád szépen fejlődik, és ha igény szerint szoptatod, akkor ez beáll.
Persze ha irtóra feszít és fáj a melled, akkor le kell picit fejni (akár éjjel/hajnalban is), de épp csak annyira, hogy már ne legyen kellemetlen, mert ha ilyenkor lefejed, ami kijön, akkor tényleg egyre több tejed lesz...
Jó szoptatást és jó babázást!
Köszönöm szépen a válaszokat! Tehát akkor minden oké! :-)
Nehéz lesz megállni hogy ne fejjek, nem azért mert fáj vagy feszít, mert semmi ilyesmit nem szoktam érezni, csak az a baj hogy folyik éjjel, olyan szinten hogy már nem győzök ágyneműt cserélni!
Nappal semmi gond, mert igény szerint szoptatok és egy-két csepp jelzi a pólómon hogy lassan evésidő... De éjjel! Biztos hogy azért mert sokat alszik egyhuzamban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!