Anyukák, ti is úgy érzitek gyakran esténként, hogy nem elég a tejetek?
Figyelt kérdés
Gyakran bizonytalan vagyok,úgy érzem, estére nincsen tejcim.A babám jelzéseit sokszor nem ismerem egyértelműen, nem mindig tudom, miért sír.Csak azt tudom, hogy esténként sírósabb, tovább cicizik, és úgy érzem nincs elég tejem.Hogyan bizonyosodhatnék meg róla?Ti nem érzitek ezt néha?2012. máj. 22. 14:31
1/7 anonim válasza:
Este kevesebb, de zsírosabb a tej, táplálóbb. Reggel hígabb, több, szomjoltóbb. Belejössz majd és ismerni fogod a jelzéseit. Mennyi idős most? Este szopi után hogy viselkedik? Nyugodt?
2/7 anonim válasza:
Az, hogy este nem feszül annyira a melled, nem jelenti azt, hogy nincs elég tejed. Ez normális jelenség este, és a szoptatós időszak legelején feszül csak annyira látványosan, mivel beáll a kereslet kínálat szerint. Mérleg kölcsönzés esetleg, ha bizonytalan vagy, hogy le tudd ellenőrizni mennyit evett. És a súlygyarapodásra kell figyelni.
3/7 A kérdező kommentje:
3 hónapos a picim.Nyugtalannak nem mondanám, de gyakran sír úgy, hogy nem tudom mi az oka.Cicin megnyugszik, de fél óra múlva megint sír.
Kölcsönöztünk már mérleget is, de csak rosszabb volt, megzavart.Nem mindig ugyanannyit evett, volt hogy csak 60 ml-t, volt, hogy 120-at...
2012. máj. 22. 14:59
4/7 anonim válasza:
1 vagyok: Lehet növekedési ugrás, próbáld meg este mindkét mellből szoptatni.
5/7 anonim válasza:
Higgy benne, hogy van, ne adj pótlást, csak ha végképp nem tudod megnyugtatni, és akkor pár nap múlva biztosan rendeződik a helyzet. Én is sokszor vagyok bizonytalan, de még soha nem pótoltam, mindig megnyugszik a hosszas szopi alatt, és egyhuzamban alszik 3-4 órát. Ha éhes lenne, tuti nem aludna ennyit. Ja, és nálunk az esti sírósság 3 hónapos kor előtt kezdődött, és az elvonulás a csendes, félhomályos szobába oldotta meg a helyzetet.
6/7 xStefix válasza:
Jól írták a többiek.
Ha a babád megnyugszik a melleden, hát szoptasd nyugodtan, akár félóránként. ;) Ha azért teszi ezt, mert épp a 3 hónapos ugrásnál jártok és így csinál több tejcsit magának, akkor is ez lesz a jó módszer. De ha csak azért, mert épp anyás hangulata van, fáradt vagy álmos, arra is tökéletes válasz a szoptatás.
Érzed te szerintem, hogy mit szeretne ő, bátran hallgass csak az ösztöneidre!
7/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is amikor csak van lehetőség ciciztetem akár 2-3 órán keresztül is, csak ami nehezíti a dolgot, hogy van egy 2 éves lányom is,aki mellett nem minden nap tehetem ezt meg.
2012. máj. 24. 15:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!