Csak nekem vannak gondjaim a szoptatással?
Szia! Nemcsak neked vannak gondjaid a szoptatással. Még sokan vagyunk és voltunk így. A lényeg, hogy próbáld meg rendszeresen rátenni a kisfiad a cicire. És ne add fel rögtön, ha sír. Ha nem jelentkezik kisfiad rendszeresen, akkor két szopi között fejhetsz is. Ehhez legjobb, ha esetleg egy elektromos pumpát bérelsz (nálunk, igaz én külföldröl írok, bérelhetö a gyógyszertárban). Ezzel növelheted a tejed mennyiségét is. Olcsóbb módszer a szopi tea vagy homeos szer.
A jó pozíció érdekében, csak javasolni tudom a szopi párnát, nálam bevált. Illetve nagyon jó, ha magad mellé teszed az ágyban, egymással szembe fordulva, s úgy szoptatsz.
És még ami fontos, ne idegeskedj. Ez is befolyásolja a tej mennyiségét. Én is nehezen viselem, ha kisfiam rázendít, mert még éhes. Ezért én elöre bekészítettem a tápszert, s szoptatás után odaadtam neki.
NEkem is sokáig nehézséget okozott, voltunk vagy 3 hósak mire minden kialakul. A következőt ajánlom: nekünk a fekve szopi jött be, mert nagyon fájt a hátam. Baba háton vagy oldalt, te oldalt, cici a szájba. AKár el is lehet így aludni. A mai napig így szopizik. A tápszert ne egyből mindet akard elhagyni, csökkentsd. Ha pl 100 mlt szopik, adj neki először 70 tápot, majd tedd cicire. Ez azért jobb, mert már nem annyira éhes, hogy üvöltsön, megvárja, míg a reflex beindul és kitartóbb. Aztán másnap 60 -40 és így tovább. Ha megakadtok lassíts.
Inkább szoptass 2 óránként 20-25 percet, de tovább ne.
Sok sikert és kitartás. Mi is így kezdtük, most 7 hós és szinte csak szopik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!