Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem birok fejni?

Miért nem birok fejni?

Figyelt kérdés
Szopizás után próbálom kifejni a bent maradt tejet, de össz-vissz 3 csepp jön ki, fejhetem egy órán keresztül is, ennyi jön ki. Miért? Egyáltalán miért is kell fejni? A tejem elég a babámnak.
2012. máj. 16. 16:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha elég a tej a babádnak, akkor nem kell fejni.

Amúgy más a gép és más a baba. Vaannak anyukák, akiknél a tejadó reflexet csak a baba tudja beindítani, a fejőgép nem.

Amúgy közvetlenül szopi után nehéz is beindítani, sokszor még annak is, akinek megy.

Én ha fejni akartam, akkor szopi után fejtem egy órával kb. Legjobb, ha közben olvasol valamit (a neten) vagy TV-zel, és nem a gépet bámulod, úgy jobban el tudsz lazulni. Csak pumpálsz, és egyszer csak beindul. bizsergés, majd tejáradat... Persze feltéve hogy nem kézzel fejsz, úgy nehéz nem oda figyelni, ez igaz...

2012. máj. 16. 16:38
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

Nem kell fejni, ez csak mostanában lett nagy divat. Főleg, hogy a sok drága mellszívót megvegyék az anyukák.

A fiam 1 éves, és nem fejtem soha. Most is jól működik a szoptatás.

Amúgy fejhetsz pl. szoptatás előtt is egy órával. Ne sokat, csak 10-20 milit elsőre, és meglátod, úgy is elég lesz a babának. Akkor könnyen megindul. :)

2012. máj. 16. 16:50
 3/8 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem a legtöbben nem divatból fejnek, hanem mert nincs elég tej, szaporítani akarják vagy lefagyasztani.

Én 4 hónapig szoptattam-fejtem, nem szórakozásból vagy divatból.

Bocs második, de ilyenkor marhára ki tud nyílni a bicska a zsebemben. Akinek van elég teje, az örüljön neki, ne pedig a fejés fontosságáról ossza az észt.

2012. máj. 16. 18:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja és megvettem a "drága" mellszívót, elektromosat, hogy ne kapjak ínhüvelygyulladást.
2012. máj. 16. 18:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha van elég tejed, akkor nem kell fejni.
2012. máj. 16. 18:59
 6/8 anonim ***** válasza:

első vagyok

Annyival kiegészíteném a "mikor kell fejni" kategóriát, hogy nekem hála Istennek volt elég tejem, de én is fejtem, épp amikor mellgyulladás volt készülőben, akkor nagyon hasznos volt a fejőgép, továbbá a babáim 2-3 hónapos korától előfordult, hogy elmentem valahová, így egy szopi kimaradt nekem, és arra előre fejtem, hogy más megetethesse, szóval nem csak a "tejhiány" lehet ok.

Sőt, amikor elválasztottam 20 hónaposan az egyik gyerekem, akkor másfél hónapig még használtam, mire eltehettem, mert különben bedurrant volna a mellem...

2012. máj. 16. 21:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha elég a babának a tejed,nem kell fejni(hacsak nem akarsz eltenni vagy leadni):). Örülj, hogy beállt a kereslet- kínálat egyensúlya:).
2012. máj. 16. 22:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Akkor nem fejek. Mert neki elég. Eleinte volt annyi tejem, hogy egész tároló poharakat tudtam tele fejni. Az még a jó sárga tej :) fagyasztóba tettem :)
2012. máj. 17. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!