Felkeltsem éjszaka enni a 2hetes babám vagy hagyjam amíg magától fel ébred?
Este 8-9 fele szokott enni és utána én ébresztem 1-3 között, hogy egyen, de nagyon nehezen ébred és alig eszik valamit és hamar elalszik cicin!Amúgy meg délután-este elég sokat fenn van kb 4-5től 9-10ig is mert olyankor jön rá a hasfájás és sokat sír amibe aztán jól kimerül!
Esetleg ha éjszaka megvárnám míg ő kel magától talán rendesen enne is vagy ehhez még túl pici?
Szerintem hagyd, hogy magától ébredjen, a pocakja felébreszti úgyis ha éhes.
Az én Kisfiam most 8 hetes, 4 hetes korától alussza át az éjszakát. Kezdettől fogva igény szerint szoptatok. Besárgult a kórházban, akkor 2 óránként evett, a csecsemősöket megdolgoztatta (de imádták, mert olyan kis formás és ügyesen szopó Baba), mert azt mondták, hogy éjjel ritkábban hozzák enni, de ő 2 óránként elkezdett sírni, és rengeteget szopott.
Az első hónapban 2-3-szor kelt fel éjjel 2-3 óránként enni. Mostmár 10-kor lefektetem, előtte szopik, aztán 5 körül kelünk, van, hogy kicsit előbb, van hogy később. Én nem ébresztgettem soha, szépen fejlődik, tiszta hurkás és érzem is a súlyán, hogy hízik. Meg délután általában gyakrabban is kér enni. Látom hogy kiegyensúlyozott, keveset sír szerencsére, játszik, nézelődik, gügyörög és sokat vigyorog, na meg nyugodtan alszik.
Múltkor hallottam a tévében egy babaműsorban, hogy hát éjjel is keltsük fel 4 óránként. Na annak a nőnek biztos nem volt gyereke. Ha nem beteg a baba, akkor nem kell szerintem keltegetni, felkel úgyis, ha éhes.
Szerintem ne keltsd fel, én soha nem keltettem a fiam, igény szerint szoptattam, és lassan beállt magától egy rendszerre.
Ha éhes, fel fog ébredni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!