Honnan lehet észrevenni hogy kevés a tej?
Szia!
Nekem sajnos az elejétől kezdve pótlás kell. Sztem onnan veheted észre, hogy a szopi után nem nyugszik meg, hanem "keres" a szájával (attól függ milyen idős a baba) sír, nyűglődik, nem hízik kellő mértékben.
A másik, legbiztosabb módszer, ha minden szopáskor megméred! Mi kölcsönöztünk mérleget, és megnyugtatott, hogy tudtam mennyit szopott és utána mennyi pótlást kell még adni neki!
Minden jót!
Eza méregetés azért nem mérvadó, mert nem mindig eszik ugyanannyit a baba és gyarapodni sem a nagykönyv szerit szoktak.
Múltko olvastam, hogy a gyarapodási táblázatok, amik mindenhol megjelennek, tápszeres babákra vonatkoznak, és újat fognak kiadni.
Szerintem ha éhes még, akkor úgyis sír.
Alapvetően onnan tudod, hogy evés után nyűgös, sír, hogy éhes. Ezt minden anya meg tudja nézni, ha odateszi a mellére és szopizni próbál. Ilyenkor célszerű a másik mellel is megkínálni, ha eszik, akkor éhes volt. A másik mérvadó a pelenka. Ha van elég pisis, kakis pelenkája (naponta, 2naponta kakil, pisis 3-4-5 naponta) akkor nincs ok az aggodalomra.
Mit jelent, hogy éjszaka nem alszik nyugodtan? Állandóan felsír, éhes, vagy csak forgolódik? Ez utóbbi esetében nem hiszem, hogy gond lenne, mivel már korban olyan idős, hogy könnyen oldalra tud fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!