Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Igaz az, hogy a jó anyatej...

Igaz az, hogy a jó anyatej sárga és zsíros?

Figyelt kérdés
1 hete született a babám,és mindenki ezt kérdezi,hogy jó sárga-e,mert az a jó.Hát az enyém fehér tej színű.Ez nem baj,ugye?Általában 60-at eszik a babám,de 2 óránként kéri.
2012. máj. 7. 09:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Az én tejem a legelején volt sárga és zsíros, azóta normál tejszínű:)

Van rajta zsír nyilván, de fehér. És a babám gyönyörűen fejlődik.

2012. máj. 7. 09:47
 2/6 anonim ***** válasza:

az csak a kolosztrum az elején

utána már nem jó ha sárga szerintem

2012. máj. 7. 09:59
 3/6 anonim ***** válasza:

szia!!!csak az előtej sárga színű,amikor már beindul rendesen a tejtermelődés,fehér színűvé válik.Attól még elég zsíros,és laktató,nem a színe a lényeg:-)

Nekem most 7 hetes a babám,csak szopik,első 3 hétben 2 óránként,most már "kibírja" 3 óránként is:-)A 6 hetes kontrollon mérték a súlyát,ami 2200 grammal volt több,mint amivel született.Szóval elég laktató ezek szerint a fehér színű tejem:-)Az a lényeg,hogy ha nyugodt,nem sírós,nyűgös a kicsid,akkor biztosan elég neki a tejcsi:-)További boldog babázást kívánok!!!!

2012. máj. 7. 10:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Az a "jó anyatej", ami éppen jön a babádnak.

Az anyatej állaga/színe/összetétele folyamatosan változik a baba igényeinek megfelelően, még egy napon belül sem egyforma, a reggeli hígabb és áttetszőbb, mint a délutáni/esti, ami zsírosabb és picit kevesebb is.

Jól ki van ez találva.

Szoptasd igény szerint a babádat, amikor kéri, és ne hallgass a "mindenkikre", főleg ne szüleink korosztályára, mert bár a jó szándékot nem szabad kétségbe vonni az ilyen megjegyzések hallatán sem, de jó tudni, hogy 30 éve még nem sokat kutattak anyatej vonatkozásában, mára meg már jól ismerik a mechanizmusát.

A www.lll.hu oldalon olvashatsz többet is erről.

2012. máj. 7. 10:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Csak az első néhány napon sárga színű, utána fehér. Ha a babádnak jó étvágya van örülj neki, biztosan szépen hízik. Az én picim az első 2 hónapban 2 óránként evett éjjel-nappal:-)
2012. máj. 8. 16:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ahogy már előttem is írták: csak az első pár napban sárga, aztán fehér.

A lényeg, hogy ne idegeskedj, mert az nem tesz jót (attól tényleg csökkenhet a tej mennyisége)!

Boldog Babázást!

2012. máj. 9. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!