Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Paradicsomos ételtől másnak...

Paradicsomos ételtől másnak is kevesebb a teje?

Figyelt kérdés
2012. máj. 5. 18:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem.

Amúgy miből gondolod, hogy attól?

MIkor ettél belőle, és ahhoz képest mikor éreztél "kevesebb tejet"?

Amúgy szerintem a tej csökkenése sok mindenhez köthető, de nem egy étel típushoz.

A tejmennyiség fenntartásához elsősorban elegendő folyadékra van szükség (a túl sok sem jó! annyit és akkor kell inni, amikor kívánod, de nem szabad kitolni az ivás idejét, tehát hogy "jó-jó, mindjárt iszom, csak még ezt vagy azt megcsinálom"...)

Megfelelő mennyiségű pihenés (ha alvás nem is megy valamiért, feküdni/pihenni kell), továbbá kell rendesen táplálkozni is, lehetőleg napi 1x főtt ételt, bár van, akinél ez nem számít, és talán a legfontosabb, hogy stresszmentes nyugodt környezetben legyen az anyuka.

Ha ezek egyike, vagy akár több egyszerre nem teljesül, akkor lehet hogy csökken a tej mennyisége.

2012. máj. 5. 18:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen,én határozottan érzem h az ilyen ételtől, ja és a narancstól.pihenés az gyakran nincs vagy kevés.tudom h többet kellene de nincs rá időm!3litert iszom úgy h szomjas is vagyok.2 hós babám sokat szopik de ennek ellenére állandóan enne és sírós is. 2hét alatt gyarapodtunk 60 dekát. lehet h túletetem?
2012. máj. 5. 19:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha szoptatod, nem tudod túletetni, nyugi. :)

Annyit eszik, amennyi kell neki. Ha csökken a tejed, szoptass gyakrabban, és több termelődik.

Pihenj sokat, és igyál maláta pót kávét (pl. Maci kávé), az is segíti a tejtermelést.

2012. máj. 5. 19:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Két hét alatt 600 gramm gyarapodás!

Azt tudod, hogy a minimum havi 450 g?

Tehát fele idő alatt bőven túlléptétek. Kizárt hogy éhezzen a baba!!

Szoptasd igény szerint és minden rendben lesz!

első

2012. máj. 6. 08:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Ja, egyébként a babák nem csak azért akarnak cicizni, mert éhesek, hanem mert "mamaközelségre" vágynak, és a cicin ezt megtalálják.

A pocak fájás lehet hasfájósság, és éppenséggel ez még lehet a paradicsomtól és a narancstól is, ebben igazat adok Neked. (A mennyiséggel kapcsolatban szkeptikus vagyok) Inkább az lehet, hogy megváltozik picit az íze a tejednek, és olyankor kevesebbet szopik emiatt a babád.

De ennyi belefér szerintem, ha meg úgy érzed, hagyd ki az étrendedből ezt a két dolgot, hiszen ez nem olyan nagy kaland. :o)

És csak nyugi, tényleg szépen fejlődik!

első még 1x

2012. máj. 6. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!