Paradicsomos ételtől másnak is kevesebb a teje?
Nem.
Amúgy miből gondolod, hogy attól?
MIkor ettél belőle, és ahhoz képest mikor éreztél "kevesebb tejet"?
Amúgy szerintem a tej csökkenése sok mindenhez köthető, de nem egy étel típushoz.
A tejmennyiség fenntartásához elsősorban elegendő folyadékra van szükség (a túl sok sem jó! annyit és akkor kell inni, amikor kívánod, de nem szabad kitolni az ivás idejét, tehát hogy "jó-jó, mindjárt iszom, csak még ezt vagy azt megcsinálom"...)
Megfelelő mennyiségű pihenés (ha alvás nem is megy valamiért, feküdni/pihenni kell), továbbá kell rendesen táplálkozni is, lehetőleg napi 1x főtt ételt, bár van, akinél ez nem számít, és talán a legfontosabb, hogy stresszmentes nyugodt környezetben legyen az anyuka.
Ha ezek egyike, vagy akár több egyszerre nem teljesül, akkor lehet hogy csökken a tej mennyisége.
Ha szoptatod, nem tudod túletetni, nyugi. :)
Annyit eszik, amennyi kell neki. Ha csökken a tejed, szoptass gyakrabban, és több termelődik.
Pihenj sokat, és igyál maláta pót kávét (pl. Maci kávé), az is segíti a tejtermelést.
Két hét alatt 600 gramm gyarapodás!
Azt tudod, hogy a minimum havi 450 g?
Tehát fele idő alatt bőven túlléptétek. Kizárt hogy éhezzen a baba!!
Szoptasd igény szerint és minden rendben lesz!
első
Ja, egyébként a babák nem csak azért akarnak cicizni, mert éhesek, hanem mert "mamaközelségre" vágynak, és a cicin ezt megtalálják.
A pocak fájás lehet hasfájósság, és éppenséggel ez még lehet a paradicsomtól és a narancstól is, ebben igazat adok Neked. (A mennyiséggel kapcsolatban szkeptikus vagyok) Inkább az lehet, hogy megváltozik picit az íze a tejednek, és olyankor kevesebbet szopik emiatt a babád.
De ennyi belefér szerintem, ha meg úgy érzed, hagyd ki az étrendedből ezt a két dolgot, hiszen ez nem olyan nagy kaland. :o)
És csak nyugi, tényleg szépen fejlődik!
első még 1x
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!