Van aki kivárta, hogy a baba magától leszokjon a szopiről?
moncsa:sziasztok nekem a 2dik fiam 3évig szopizot magátol szokot le a lányom 1éves még szoptatom!
Nektek mikor jött meg elöször a havitok szoptatás alatt?lett valaki szopi mellett terhes ugy hogy nem jött még meg neki?
Zárójeles megjegyzés: én úgy utálom ezt a vitát hosszan szoptatásról és nem hosszan szoptatásról, nem tudom, ki hogy van vele. :) Persze különbözőek vagyunk, én részemről pl. nem vagyok hosszú szopi párti, ha lehet ilyet mondani - azaz én olyan 6-8 hónapos kor körüli elválasztást érzem jónak az ÉN (!) életemben. Na de ha más máshogy gondolja? Akkor mi van? Nyilván semmi, ki tudja kinek van igaza, lehet nincs is igaza senkinek, hanem simán csak ki így, ki úgy szereti.
Mindig elszomorít viszont az, amikor anyukák mennek egymásnak, és tényleg kígyót-békát üvöltenek a másikra. Hiszen mégis csak mindegyikünk életének az egyik legközpontibb szerepében való helytállását vitatjuk ilyenkor, és soha nem lenne szabad a másikat megítélni ebben, mert hiszem, hogy mind a legjobbat akarjuk...
Nnna, ez kikívánkozott. :)))
38 hetes kismama
Off 11-esnek 6-ostól:)
Teherbe lehet esni szoptatás alatt is - mivel előbb van peteérésed, mint hogy megjönne. Ha rákeresel a google-ben vagy akár itt a GYK-n is lesz sok "rémtörténet" a témában.
Teljesen egyéni, kinek mikor jön meg, akár 6 hétre is lehet (szoptatás mellett is), de várathat magára 2 évet is. Nekem 13 hós volt a gyerek akkoriban.
Sziasztok!
Mikor az első lányunk megszületett,én max 2 éves korig terveztem!Úgy alakult,hogy 20 hós korában teherbe estem (terveztük,de megint azonnal sikerült)Akkor még 3* szopizott! :)
Úgyvoltam vele,hogy 16 hetesen változik meg atej íze(a pocakbabának termelődikonnantól)és ha akkor leszokik,nem leszekszomorú,mert pont akkor lesz két éves! :)
Hát az én nagylányomat nem zavarta!:)Így a mai napig szopik este mindig,reggel ha kéri...38 hetes vagyok!
Utána már direkt nem szoktattam le,mert gondolom erősítette volna aféltékenységet,ha tőle elveszem akicsi meg éjjel nappal megkapja!
Szerintemhamar neki "adja" mejd!Deén pl imádomamai napig azesti összebújásokat,ahogy szopizikés közben Ő simogat engem amíg el nem alszik!Imádom!
2 év 5 hós lesz jövő pénteken (remélem aznap születik a hugi is) :)
De azért szoktam neki mondani,hogy a kis barátnői már nem ciciznek,acici anagylányoknak már nem fontos,deamíg kér kap!
Szóval mesélek neki arról,hogy cici nálkül is van élet!De nem veszem el tőle az tuti! :)
Örülök,hogy itt most normális hangnemben megy atapasztalok megosztása!Mi sem vagyunk egyformák,kiígy szereti ki úgy,de a Gyerekeink sem egyformák!
2éves kislány és 38 hetes pocakcsajszi anyuja
Köszi szépen a válaszokat. Csak azért tettem fel a kérdést, hogy más is megvárja-e ill. magától is leszokik-e. Én is gondoltam, hogy megvárom míg magától abbahagyja.
Egyébként szopi mellett teherbe lehet esni.
Igen, az első lányom 2,5 évesen hagyta abba az éjszakait, szinte egyik napról a másikra magától, és kb. 4-4,5 éves koráig szopizott, utána max. hébe-hóba megengedtem neki, hogy bekapja egy kicsit (testvérféltékenység miatt, de az utolsó ilyen esetnél mindketten annyira nevettünk, mert már nem emlékszik igazán, hogy hogy kell, csak a jó emlékre, és engem csikizett, ahogy bevette a bimbót, vicces volt az egész, persze tej nem jött neki). Már majdnem 6 éves és gondolatban még mindig szopizik..:)
A második lányom 2 éves, és szopik éjjel-nappal (egy ágyban alszunk), bár mostanában úgy tűnik, hogy az éjszaka közepét át szokta aludni, de ezt csak kb. tudom, mert olyankor én is alszom...este álmában kér többször, meg hajnalban, napközben is néha. Ha valamiért nem tudok neki azonnal adni, mondom neki, hogy mindjárt ad anya cicit, az x dolog után, megérti és elfogadja. Őt is engedem magától leválni. Nagyon örülök, hogy itt többen is úgy gondolják, hogy az a helyes és természetes, ha a gyerek magától válik le. Egyébként a nagyobbik szokta néha mondani, hogy ő addig nem alszik el, amíg nem kap cicit, akkor én azt szoktam mondani, hogy először a testvére kap, mert azon alszik el, erre azt mondja, hogy ő kivárja, én meg ráhagyom, hogy jó, erre pár perc múlva már alszik is a nagy várakozásban...:) Azt soha nem mondom neki, hogy nem, te nem kapsz, ezáltal érzi, hogy őt is ugyanúgy szeretem, mint a testvérét.
Kedves Eszterke4!
Nagyon tetszik amiről írtál, és ahogyan leírtad!
Gratulálok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!