Hosszan szoptató anyukák! Tudnátok nekem írni vicces történeteket, beszólásokat gyermeketetől, szoptatással kapcsolatban?
Valamelyik nap a kezembe akadt egy jó régi baba magazin és abban írtak anyukák "aranyköpéseket" babáiktól.
Pl.: egy ismerősöm lánya majdnem 2 éves, anyukának vissza kellett mennie dolgozni, de még azért szopizik a pici. Amikor anyuka hazaér, kislány első reakciója: cicikééém!!
(nem is az anyjának örül, hanem a ciciknek)
Ilyesmi történetekre gondoltam.
Köszönöm a válaszokat!
Minek olvassátok és kínozzátok magatokat, ha szerintetek ez nem normális? Felesslegesen hergelitek csak magatokat.
Az én lányom ugyan még nem beszél, 15 hós, de énekelni szokott a melleimnek. Van, hogy nagyon belemerül a játékba valami kedvenccel, észrevesz, akkor odahozza nekem, hogy szoptassam meg a macit, a játékkockát, a hajszáírtót... :)
Szerintem is gáz. A fiam 2 éves koráig szopott, de még nem nagyon beszélt, úgyhogy nem voltak ilyen sztorik.
A lányom 2,5 volt, amikor megszületett az öcsike. Ő már nem emlékezett a cicire, 15 hónaposan abbahagyta. Úgyhogy eléggé csodálkozott, amikor szoptattam. Mondta:
-Anya, puszit ad a baba?
-Nem, így iszik a ciciből tejcit.
Mire a lányom:
-Én is kérek innipuszit! (Persze nem is akarta igazán, csak odabújt hozzám.)
Később mindig mondta:
-Anya, sír a baba, szoptasd már meg!
Ez inkább aranyos, mint hogy a 3 éves gyerek becézgesse a cicimet.
Én személy szerint nem szoktam senkit cseszegetni, még akkor sem, ha nem hogy nem tud, de nem is akar szoptatni. Az is magánügy, meg a hosszú szoptatás is az. Szóval velem tutira nem vagy egálban.
És a véleményem továbbra is az, hogy ez a kérdés nem arról szól, hogy ez neked mennyire nem tetszik. Tudod, hogy van ilyen, tehát ha már a kérdésből is kiderül, hogy erről lesz szó, meg se nyisd, kerüld ki.
Köszönöm szépen a storykat!
Igazuk van azoknak, akik azt mondják minek nyissa meg az a kérdést, meg ír kommentet, aki leszolja azokat, akik hosszan szoptatnak. Igen is jó hosszan szoptatni, nem véletlen volt, régen-régen, ük-ük nagyanyáink korában, hogy sokáig szoptattak, mert az a természetes, azért lett a nőnek a melle teremtve, hogy a gyermekét etesse belőle, amilyen hosszan akarja vagy tudja.
Évekkel ezelőtt számomra még a szoptatás is undorító volt. Onnan tudtam, nem vagyok még kész az anyaságra, aztán mikor elhatároztam, hogy babát szeretnék, jött ez is vele. Miután megszültem, már a nyilvános DISZKRÉT szoptatás sem gond, létezik szoptatós kendő, neten a szabás mintát is meglehet találni, még pénzt sem kell érte kiadni.
Az én fiam még csak 6 hós lesz, de remélem tudom majd hosszan szoptatni. Persze, ha majd Ő nem akar az más lesz.
Köszönöm még egyszer a válaszokat, és még mindig várok, gondolom ezzel nem vagyok egyedül!
Én 27 hónapig szoptattam a kisfiam. Mikor le kellett szoptatni a cicizésről, akkor mondtam neki, hogy már nagy fiú vagy, anyának pedig fáj a cicije. Erre ő mindig megsimogatta, puszit adott és hozzámbújt. Persze ez már a végén volt, iszonyatos küzdelem volt a leszoktatás, rengeteget sírtunk. :( Fél éves volt mikor már tudott forogni. Anyukám és a férjem volt, hogy ott álltak mellettünk és sírtak a röhögéstől, mert az én fiam mit művel szoptatás közben. Fordult egyik oldaláról a másikra, hasról hátra, hátról hasra, hol a lábát, hol a kezét rakta rám és mindeközben egyszer sem engedte el a szájával a cicim! Persze ezt látni viccesebb volt mint leírni.
Egyébként én 1 éves koráig akartam szoptatni a babám, de így alakult. Egy percet sem bánom, talán csak azt, hogy bölcsi előtt korábban kellett volna elkezdeni a leszoktatást. Én büszke vagyok rá, hogy ennyit szopizott, neki és nekem is jó volt, sosem cumizott, sosem szopta az ujját. És ha nekünk ez jó, akkor senkinek semmi köze hozzá!!! :) Egyébként meg én azt gondolom, hogy aki nem tud szoptatni, az érzi magát leginkább frusztrálva azzal, hogy más miért szoptat ilyen sokáig. Meg van, aki alapból nem akar. De szerintem inkább azokat szólják meg, aki nem akar szoptatni és nem azokat, akik nem tudnak. Én még ezért senkit nem bántottam soha, itt az oldalon sem.
Sziasztok!
Kislányom első 2 szava az volt, hogy vava, és cici.:)
Ha a testvére kérdezte, hogy hol van a cicid, akkor rám mutatott.
Mikor tanult beszélni akkor felsorolt "mindenkit", tesó (neve), apa, és amikor én következtem akkor csak annyit mondott cici.:))) Persze aztán azt is megtanulta, hogy anya.
26 hónapos és nagyon szeret cicizni. Most már le kell szokni.:( A testvérét sajnos nem tudtam szoptatni, és nagyon örülök, hogy őt tudtam és tudom. Sokkal kevesebbet betegeskedett, sőt amikor az óvodai hányásos nyavaját elkapta, akkor ha nem szopizott volna akkor kórház lett volna a vége, mert semmit nem evett meg, csak a tejci.
Nem értem, hogy miért háborognak emberek azon, hogy valaki miért szoptat ennyi ideig, vagy miért nem tartja viccesnek ezeket a sztorikat, ha nem tartja viccesnek, akkor miért kell kötekedésből válaszolni, hiszen nem ez volt a kérdés!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!