Szerintetek Magyarországon többen szoptatnak vagy tápoznak?
Szerintem itt több az anyatejes.
"Már az anyák nem akarnak ezzel "bajlódni""
Ezt én annyira nem értem, hisz a szoptatás az amivel kevésbé kell bajlódni ,nem kell forralni, hűteni, keverni,sterilizálni, mindig "kéznél" van és megfelelő a hőmérséklete.
Pontos számokat nem tudok,csak saját megyéből...DE tobb a tápszeres baba magayarországon is,mint a szoptatott!
Körülbelül 62-38%lehet atápisok javára!
Mi heves megyébenélünk,itt az anyák 21%-a szoptat(ez pontos) mindössze!Utolsókb vagyunk MOn!
2 éves 4 hós szopizó kislány és 36 hetes pocakcsajszi anyuja
Meg nalunk is, itt kulfoldon 10 anyabol csak 1 szoptat, Magyarorszagon legalabb 10-bol 9-en megprobalkoznak vele.
Jobb propaganda, na meg joval olcsobb, mint a tapi.
Attól függ, mennyi idősen. Magyarországon az anyák szinte mindegyike megpróbálkozik a szoptatással (ez az arány egyébként Amerikában is 71 százalék, legalábbis az LLL adatai szerint), aztán ahogy múlnak a hónapok, egyre többeknek kell áttérniük tápszerre. Az érdekes inkább, hogy a fél-egy éves babák körében több-e az anyatejes. Az én környezetemben mindenképpen, a többség még szoptat ennyi idősen.
Egyébként nyugaton nem a "bajlódás" miatt döntenek sokan eleve a tápszer mellett, hanem mert nagyon rövid a szülési szabadság, és sokan inkább el sem kezdik, hogy aztán 6 hét után abba kelljen hagyni. Valahol őket is megértem.
Bocsi a fogalmazásért! Keveset beszélek mostanában magyarul és így furán tudok fogalmazni.
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem is a szoptatással van kevesebb "bajlódás", csak azért írtam, mert a tápszerezés egyszerűbb az anyának.
Már sokszor voltam úgy, hogy feladom, mert nem szórakozok, hogy most evett-e eleget, meg órákig elnyammog szopi közben, de aztán belegondolok milyen volt, amíg kapott pótlást is, és nem akarom újra azt átélni, főleg esténként nem.
Nem mumus a tápszer sem, én is azon nőttem fel, sőt még 3 testvérem is. De, ha valaki megteheti akkor miért nem szoptat!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!