Van olyan hogy valakinek erősebb a teje? Miért van hogy egy kisbaba a másikhoz képest 2x annyit eszik, mégis kb együtemben hiznak?
Másodikkal értek egyet. Ez inkább a baba tápanyagcseréjétől függ, ha belegondolsz, felnőttként is van, aki bármit és bármennyit ehet, mégse hízik, más meg szinte a "levegőtől is" - ez persze hülyeség, szóval ugyanazt a tápanyagmennyiséget másképp hasznosítja a szervezetük.
Pl a férjemnek meglehetősen gyors az anyagcseréje, eszik vmit és - előre is bocsánat - kb másfél két óra múlva kint van neki a hasznosítatlan dolog belőle. Én meg fél napokig emésztem ugyanazt és Ő vékonyka alkat, én meg pont nem :)
A fiam már újszülöttként is rettentő nagy étvágyú volt, 3 naposan itthon kezdtem méregetni és 100-120-akat evett, kb háromóránként (a védőnő nem hitte el amikor meséltem, aztán kijött és látta, hogy tényleg...) Ő naaagy és sűrű gyerek, erős csontú, most két éves, szép szál legény, színizom mondjuk, de jókora. És emberes adagokat is eszik most is.
A lányom (most 3.5 éves) kb két hónaposan szopott 100 ml-t, nem hogy 3 naposan... ő törékeny alkatú, gyakrabban eszik keveset a mai napig és nem is fér a gyomrába felaannyi sem, mint az öccse egyszeri adagja lenne.
De a különböző alkati adottságok, evési szokások és mennyiségek ellenére elmondható, hogy teljesen arányosan fejlődtek, egyenletesen nőttek stb.
A baba hajlamától függ, mennyit hasznosít a tejből.
Van baba, amelyik napi 400ml-vel gyönyörűen fejlődik, és van, amelyiknek a gyarapodáshoz 1200ml kell.
Felnőttek között is van, aki ugyanazon az étrenden hízik, a másik meg nem. Egyénfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!