Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit gondoltok arról, ha...

Mit gondoltok arról, ha valakinek az a véleménye, hogy a szoptatás undorító? Épp ma találkoztam ilyen véleménnyel az ismeretségi körömben.

Figyelt kérdés
2012. ápr. 7. 20:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%
Azt azért nem gondolom hogy undorító,sőt a nyílvános szoptatás sem zavar,csak nekem ne kelljen!
2012. ápr. 8. 14:45
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok és kulturált választ, kicsit meg is bántam utólag, hogy feltettem a kérdést, mert eléggé megosztó a téma, de meglepően nyugodt hangnemben érkeztek a válaszok:) Azt hittem, hogy sokan ki fognak itt kelni.

Egyébként azért írtam ki a kérdést, mert nagyon meglepődtem, amikor hallottam ezt így kimondani valakitől, nem nagyon találkoztam még ilyesmivel.

2012. ápr. 8. 21:01
 13/16 xStefix ***** válasza:
67%

Azt gondolom, hogy az így vélekedőnek meg kellene tanulnia kevésbé bántóan IS fogalmazni.

Az teljesen rendben van, hogy van, akinek ellenérzései vannak a szoptatással kapcsolatban, akár van már egyéni tapasztalata, akár nincs. De azt problémásnak tartom, hogy vannak, akik nem tudják úgy előadni a véleményüket, ahogy azt a helyzet éppen megkövetelné.

Hogy írjak pár eltérő példát ugyanarra a dologra:

"undorító, gusztustalan, beteges, aberrált"

avagy

"kevésbé szimpatikus, nem támogatom, ellenszenves, én nem tenném"

Szerintem nem kell részleteznem, hogy mire gondolok ezzel. Úgyis közölheti valaki a véleményét valamiről, hogy kíméletesen fogalmaz, kevésbé durva szavakat használ, mégis benne van az egyéni álláspontja.

Nem a "mit mond" a lényeg, hanem a "hogyan mondja".

2012. ápr. 9. 17:57
 14/16 tiborunk válasza:
66%

Civilizációs mellékhatás hogy a biológiailag fontos táplálkozási és társas viselkedési módokat sokan nem kezelik a helyükön. Bármely élőlény testnedveit kapásból vissza kell utasítanunk kivéve ha tudjuk hogy nem mérgezést fertőzést fog okozni ilyenek az anyatej a méz (méhpempő) tehén kecske juh-tej stb. De az anyatej a csecsemőknek jár.

Aki odáig jutott higiénia mániájával és túlsterilizálja környezetét (és gondolkodását) fel sem fogja milyen fontos táplálási módja ez a gyerekeknek akiket amúgy 9hónapig az anyai szervezet vére táplált.

Persze a szoptatás ha magamutogatássá válik mindenkinek kínos lehet. de a legtöbb anyuka ilyen esetben ha körbepillant meg tudja állapítani szerintem h milyen emberek veszik körül és annak megfelelően engedi (vagy nem) látni ami csak kettőjükre tartozik.

2014. febr. 28. 16:34
 15/16 anonim ***** válasza:
Számomra meg az az undorító, hogy leírjuk itt a véleményünket kulturáltan, és mindenkit lepontozgattok.
2014. márc. 1. 19:54
 16/16 anonim válasza:
94%
Tenyleg undorító. Undorító érzés hogy tej van amelledben.és folyik.és ragad.és fáj.és sebes. Azelőtt nem volt velle bajom de amitóta megtapasztaltam undorodom még a gondolatától is. A látványtól meg öklendezem. Ha valaki szoptatni kezd elhagyom a helyiséget. Borzalom. De azért szoptattam amig volt tejem. Szerencsere csak myolc hétig.
2015. ápr. 26. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!