Mit gondoltok arról, ha valakinek az a véleménye, hogy a szoptatás undorító? Épp ma találkoztam ilyen véleménnyel az ismeretségi körömben.
Köszönöm a sok és kulturált választ, kicsit meg is bántam utólag, hogy feltettem a kérdést, mert eléggé megosztó a téma, de meglepően nyugodt hangnemben érkeztek a válaszok:) Azt hittem, hogy sokan ki fognak itt kelni.
Egyébként azért írtam ki a kérdést, mert nagyon meglepődtem, amikor hallottam ezt így kimondani valakitől, nem nagyon találkoztam még ilyesmivel.
Azt gondolom, hogy az így vélekedőnek meg kellene tanulnia kevésbé bántóan IS fogalmazni.
Az teljesen rendben van, hogy van, akinek ellenérzései vannak a szoptatással kapcsolatban, akár van már egyéni tapasztalata, akár nincs. De azt problémásnak tartom, hogy vannak, akik nem tudják úgy előadni a véleményüket, ahogy azt a helyzet éppen megkövetelné.
Hogy írjak pár eltérő példát ugyanarra a dologra:
"undorító, gusztustalan, beteges, aberrált"
avagy
"kevésbé szimpatikus, nem támogatom, ellenszenves, én nem tenném"
Szerintem nem kell részleteznem, hogy mire gondolok ezzel. Úgyis közölheti valaki a véleményét valamiről, hogy kíméletesen fogalmaz, kevésbé durva szavakat használ, mégis benne van az egyéni álláspontja.
Nem a "mit mond" a lényeg, hanem a "hogyan mondja".
Civilizációs mellékhatás hogy a biológiailag fontos táplálkozási és társas viselkedési módokat sokan nem kezelik a helyükön. Bármely élőlény testnedveit kapásból vissza kell utasítanunk kivéve ha tudjuk hogy nem mérgezést fertőzést fog okozni ilyenek az anyatej a méz (méhpempő) tehén kecske juh-tej stb. De az anyatej a csecsemőknek jár.
Aki odáig jutott higiénia mániájával és túlsterilizálja környezetét (és gondolkodását) fel sem fogja milyen fontos táplálási módja ez a gyerekeknek akiket amúgy 9hónapig az anyai szervezet vére táplált.
Persze a szoptatás ha magamutogatássá válik mindenkinek kínos lehet. de a legtöbb anyuka ilyen esetben ha körbepillant meg tudja állapítani szerintem h milyen emberek veszik körül és annak megfelelően engedi (vagy nem) látni ami csak kettőjükre tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!