Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejserkentő teakeverék?

Tejserkentő teakeverék?

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy válaszban egy teakeveréket tejtermelés serkentésére, de most nem találom. Annyira emlékszem, hogy hat féle gyógynövényből áll, mindegyikből 1-1 kanál kell másfél liter vízhez.

Aki tud ebben segíteni, légyszi tegye meg!

Köszönöm!

2012. ápr. 6. 23:12
 1/7 anonim ***** válasza:

Hátha segít ez is:

[link]

2012. ápr. 6. 23:20
 2/7 anonim ***** válasza:

Herbaria Laktoherb tea a neve szerintem annak, amit gondolsz.

Gyógyszertárban lehet kapni.

De ha már úgyis ott leszel, kérdezz rá a homeopátiás bogyóra is ami tejserkentő hatású, a neve urtica urens 5 ch, nekem az sokkal többet segített a teánál.

Még egy kis segítség a homeopátiás tejserkentéshez (forrás: [link]

Milyen homeopátiás szereket szedhetünk a szoptatás segítésére?

Ha a tejtermelés nem indul be, a következő homeopátiás szerek segíthetnek:

Tejserkentésre kizárólag alacsony (D4 vagy 5CH) hígítást alkalmazzunk!

Adagolás: 2X5 golyó naponta a tejtermelés megindulásáig.

Ricinus communis (ricinus, csodafa) 5CH

Általános tejserkentő, tejtermelést fokozó hatású.

Urtica Urens (apró csalán) 5CH. Általános tejserkentőként használható.

Agnus Castus (barátbors, barátcserje) 5CH

A barátcserje a női hormonháztartásra és tejelválasztásra gyakorolt hatása miatt az ókortól alkalmazott gyógynövény. Alacsony hígításban a szer gyógynövény tulajdonságait is kihasználjuk. Sírós, depressziós hangulat miatt is elégtelen lehet a tejtermelés, ilyen esetekben hangulatjavító hatása is van.

Phosphoricum acidum (foszforsav) 5CH

Az acidum phosphoricumot – foszforsavat – régen erősítő szerként alkalmazták. Homeopátiás gyógyszerként akkor jó, amikor a kimerültségtől a kismama közönyössé, érdektelenné válik, a gondolatait nehezen szedi össze. Bár estére álmos, éjjel mégsem tud aludni. Tejszerű vizelet jelentkezhet kísérőtünetként.

Solanum dulcamara (ebszőlő) 5CH

Ha a tejtermelés nedves hideg hatására csökken, a mellek érzékenyek és duzzadtak, a növényként nedves árokpartokon honos dulcamara a választandó szer.

Lac caninum (szoptatós kutya teje) 5CH

A két mellben felváltva jelentkezik a fájdalom, amit szédülés és lebegő érzés is kísérhet.

Pulsatilla pratensis (kökörcsin) 9CH

A pulsatilla állapotra a sírósság, megfelelési vágy jellemző, és az, hogy minden tünete javul vigasztalásra, és ha friss levegőre megy. Lelki okok miatt csökkenő ejtermelés szerei. Ha lelki okok állnak a háttérben, magasabb, CH 30-as hígításban adjuk a szereket.

Ignatia amara (ignácbab) 30CH

A tej mennyisége gyász, vagy érzelmi megrázkódtatás miatt csökken. Általános gyengeség, ásítozás, a torokban gombócérzés kísérheti a tüneteket.

Chamomilla (kamilla, orvosi székfű) 30CH

Legismertebb gyógynövényünkből készült homeopátiás szer. Már az egyiptomiak is a Napisten virágaként tisztelték. Homeopátiás hígításban felerősödik nyugtató, fájdalomcsillapító hatása. Akkor adható, amikor a tejproblémát hirtelen düh, dühkitörések okozzák.

Remélem segítettem. Üdv.

2012. ápr. 7. 00:19
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Ez aztán a bőség zavara. Csak tujon az ember jól donteni! :)

Azért ha van még otlet szívesen fogadom!

2012. ápr. 7. 03:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia, ha a Laktoherbet választod, nehogy gyógyszertárban vedd meg, mert majdnem dupla annyiért adják, mint pl: Rossman-ban. Mi is most jöttünk rá nem rég, még mikor terhes voltam, egy kismama mondta. De ha nem mondja akkor továbbra is a gyógyszertárból vettük volna (mint az első kislányomnál) majd nem dupla áron...
2012. ápr. 7. 09:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a Laktorherbre gondol a kérdező.

Az egyik ismerősöm, aki Debrecenben lakik, ő is ezt a gyógynövényes teakeveréket itta, és gyógyszertárban vette. (Talán ott keverték össze)

2012. ápr. 7. 11:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem a Laktoherbre gondoltam, az iszom, hanem olyanra, amit nekem kell keverni 6 különböző gyógynövényből.
2012. ápr. 7. 16:18
 7/7 xStefix ***** válasza:
Én inkább igény szerinti szoptatást javasolnék (legalábbis ezt mindenképp, tea mellé is)... remélem, nem haragszol, de te írtad, hogy minden ötletnek örülnél. :)
2012. ápr. 11. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!