Az előtej nálatok mikor (hanyadik héten) indult be? Később volt tejetek?
Nekem a 18. héttől volt, elég sok, főleg reggelente. De napközben is használtam melltartóbetétet, mert időnként folyt.
Alig tudtam szoptatni sajnos:(
szülés után.
nem is értettem hirtelen a kérdést.
mindkét terhességem alatt semmi előtej nem volt, mégis nagyon jól tudtam szoptatni; nem volt gondom a tej mennyiségével soha. a nagyobbik lányom addig szopott, amíg a tesóval terhes nem lett; a pici meg most 8 hónapos, még szopik.
Köszönöm!
A tanácsadó is tanácstalan volt. Gondolt hormonális problémára is illetve arra is, hogy a szervezetem a stresszhatás miatt "tiltotta le" a tejtermelést. Sajnos elég problémás volt a szülés és bár megúsztuk a sürgősségi császárt, én elég csúnyán szétszakadtam mindenhol és a sebek nem gyógyultak sokáig és többször újra kellett őket varrni. A hormonvizsgálat szerint kellett volna tejemnek lenni, de nem volt egy csepp sem. A szülés után 5 héttel menstruáltam először, majd be is állt a szokásos 31 napos ciklusra. A szülés után fél évvel a prolaktinom szépen visszacsökkent, mintha akkor hagytam volna abba a szoptatást. Igazából mindenki csak ötleteket mondott, miért történt ez, de nem derült ki, hogy ténylegesen mitől volt. Ezért is félek, hogy megint megismétlődik.
Értelek, hát ez tényleg elég ritka eset. Reméljük, hogy nem ismétlődik meg!
Ha adhatok neked tanácsot, szerintem próbálj te is pozitívan hozzáállni és arra fókuszálni, hogy remélhetőleg sikerülni fog. Én azt tapasztalom, hogy sokat számít, hogy mi hogyan állunk hozzá, fejben is. Persze ettől még bármi lehet, de ki tudja, hátha a tested ezekre a pozitív gondolatokra fog most reagálni..!
És ha a szoptatást azért nem szeretnéd kihagyni az életetekből, hasznos segítség lehet majd az SNS, ha mégse lenne saját anyatejed. Ezzel közvetlenül mellen tudod adagolni a babád ételét, de közben szopizik is, szóval megvan a testkontaktus, a szopizás élménye is. Nagyon hasznos kütyü! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!