Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan tudnám elválasztani a...

Baranka kérdése:

Hogyan tudnám elválasztani a lányomat?

Figyelt kérdés
Most 8 hónapos a csajszim. Többségében még szopizik, de szeretném leválasztani. Iszonyat fáj a mellem, harap eddig nem volt gond míg alul volt foga. De most már felül is van kettő. Tudom annál jobb minél tovább szopizik de már kivagyok teljesen!

2012. márc. 23. 07:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Én a harapásról szoktattam le a lányomat. Nem volt egyszerű, de aztán végül sikerült. Amikor harap, akkor szétfeszítem a száját és elveszem tőle a cicit, közben mondom neki, hogy ne harapjon. Ez bevált, bár tény, hogy nagy kitartás kell hozzá.

Bimbővédőt próbáltál már használni? Több cégnek is van (avent, nuk, mam). Az én gyerekem azzal nem akart szopni, de amúgy egy próbát megér, hátha beválik! (MIndenkinél más, ugyebár...)

Harmadik lehetőség, hogy lefejed a tejet és cumisüvegből kapja meg... hát ez bizony elég macerás, de így még legalább tovább kapná az anyatejet.

Negyedik, hogy ritkítod a szopikat, majd átálltok tápszerre, tejpépre, stb.

Én azért megpróbálnám az első hármat, mielőtt rátérek a negyedikre ;-)

Remélem tudtam segíteni! Minden jót!

- 2 gyermek anyukája -

2012. márc. 23. 12:25
 2/6 anonim ***** válasza:

A harapásról leszoktatás nekem sem okozott gondot. Én 17 hónapig szoptattam, de csak az estit hagytam meg, másoknak általában a reggeli marad meg, mert lesz tejci addigra.

Ha megeszi a babyételt, vagy van lehetőséged jó minőségű élelmiszerhez jutni, táplálj hozzá. Először a hozzátáplálás, aztán evés után még megkínálhatod cicivel. Vannak pépek, amiket el tudsz készíteni anyatejjel, de ilyenkor már a lelki oldal lassan fontosabb, mint a tény, hogy anyatejet kap. Persze lehet, hogy te ezt másképp látod.

Próbáljuk másképp: mit szeretnél?

2012. márc. 23. 14:01
 3/6 xStefix ***** válasza:
Szerintem is a harapásról kellene leállítani, nem (rögtön) a szopiról. A fenti ötletek mind jók lehetnek. A lényeg, hogy ne kiabálj rá ilyenkor a lányodra, mert attól esetleg megijedhet és sztrájkolni kezdhet; de minden alkalommal határozottan szólj rá, hogy nem szabad és szükség esetén vedd le a melledről. Ha kellően komoly vagy és megérzi rajtad, hogy ezt nem szabad, hamarosan le fog szokni róla.
2012. márc. 23. 15:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Szeretném minél tovább szoptatni persze. De már nem bírom a harapásokat. De szeretném is leválasztani a ciciről,mert totál kivagyok. Már hozzá tápláljuk. Szereti is a kiscsaj.
2012. márc. 23. 16:18
 5/6 xStefix ***** válasza:
Tovább szoptatnád, de le is választanád? Akkor hogy is van ez? :)
2012. márc. 23. 16:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat a zavaros válaszért! Na akkor helyesbítek:-)! Tudom az legjobb ha minél tovább szoptatom ahogy az okosok mondják! De én szeretném leválasztani. Tippeket elkezdtük megfogadni és kevesebbet szopizunk.
2012. márc. 26. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!