A szoptatás kezdetétől vagy befejeztétől számoljuk az időt a két szopi között?
igen, tudom hogy igény szerint ahogy a baba kéri, nem időre szoptatunk! nálunk is igy van!
de ha pl. 40percet szopizik egy baba akkor nagyon nem mindegy hogy honnan számoljuk a 2-3órát a szopik közt. hisz ha az elejétől akkor majdnem eltelik már egy óra...nekem ugy a logikusabb ha a végétől, hisz akkor lakik jól, de valaki mondta hogy nem így van.
Kedves utolsó, nálunk pl. az igény szerinti szoptatásnak az volt az eredménye, hogy óránként a cicin volt, aztán órákat üvöltött a hasfájástól. Több szakemberrel konzultálva (szoptatási tanácsadóval IS) arra jutottunk, hogy 2 óránál hamarabb ne kerüljön cicire. Pár nap alatt TELJESEN elmúlt a hasfájása, ha tartottuk a minimum két óránkénti szopit.
Tudod, nem minden fekete, meg fehér, sem az órához ragaszkodást, sem az igény szerinti szoptatást nem lehet elvakultan csinálni.
Kérdező, én is mindig az elejétől számoltam, hiszen ha ugyanabban az ütemben eszik, akkor időben a kaja bejutása is oda fog esni:)
Nem időre szoptatunk. Legalábbis jó esetben :)
Ha valaki mégis ezt teszi, a szoptatás kezdetétől kell az időt számolni (bár szerintem tökmindegy, hogy az elejétől vagy a végétől, mert sehogy sem kéne...:)
Gondoljatok csak bele, sok baba nem végig "iszik" is a szopás alatt, van, hogy akár fél órát komfortszopizik, hogy a szopási ingerét kielégítse, és ez alatt az idő alatt bőven emészt, vagyis lehet, hogy mire abbamarad a szopi, már mindent megemésztett a gyomrából...
A babám átkerült a koraszülött osztályra,mert besárgult és oda kellett átjárnom szoptatni.Mindig a szoptatás kezdő időpontjához mérték a 3 órát.
Itthon már igény szerint szoptatok,de nekem is be kell tartani a minimum 2 órát,mert egyébként fáj a hasa.De nem is kéri gyakrabban.
köszönöm a válaszokat!
én is abszolut igény szerint szoptatok, de sokan kérdezték hogy milyen gyakran, s valahogy igy jött fel a kérdés.
van hogy 1-1,5 de van hogy 3,5óránként kéri.
anyukám mondogatja amugy hogy már elég lenne 3óránként ennie egy 4,5kilós babának stbstb...de szerintem is butaság, hisz van mikor kevesebbet eszik-van h többet, és van hogy pl csak szomjas...nem igaz? :) üdv mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!