Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van megoldás fogak miatt,...

Van megoldás fogak miatt, fájdalmassá vált szoptatásra?

Figyelt kérdés
Kisfiam 15 hónapos és még reggel este(éjszaka)szoptatom,csakhogy annyira hegyesek a fogai,és gondolom mostanra lettek "nagyok"hogy kb egy hete nagyon kellemetlenül fáj.Nem harap,csak a szopó mozdulatnál pont oda ér a fog és már sebesre "dörzsölődött"A nagyobb 20 hónapig szopott és sosem volt ilyen problémánk.A nagyobb óvodai betegség hazahordása és az anyai igazságosság-érzésem miatt sem szeretném leválasztani még! Ötletek,tippek érdekelnének!(a pozíció váltás nem segített)köszi
2012. márc. 8. 12:22
1 2
 11/14 xStefix ***** válasza:
100%

Nem tudom, te milyen szakra jársz, de én is ott tanulok egyébként, ETK-n.

Viszont ha már SOTE, ajánlom figyelmedbe a laktációs szaktanácsadói (IBCLC) szakirányú továbbképzésüket, amit az SZME-vel együtt szerveznek. Ott biztosan nem ezt tanítják, sőőőt.

(Bár mondjuk elég gáz, ha ugyanabban az anyaintézményben ekkorát ferdítenek a tényekről.. :( )

2012. márc. 29. 21:52
 12/14 anonim ***** válasza:
Én is ETK-s vagyok...:D
2012. márc. 29. 22:28
 13/14 A kérdező kommentje:
:) Upsz most látom,még érkeztek válaszok.Mint írtam egy valamiféle "anyai-igazságosság" miatt sem,és a nagyobbik első óvoda éve(egy hét betegség-egy hét ovi)miatt sem szeretném elválasztani.Én csak ösztönösen,és laikusan "értek" az anyatejhez,de azt határozottan tapasztalom,hogy minden betegség gyorsan és enyhén zajlik le náluk,és ezt hiszem hogy az anyatejnek nagyban köszönhetem. :) Érdekes a fent kialakult párbeszéd,de most már írjátok meg,melyik az igazi infó! :) Egyébként a problémám megoldódott(tulajdonképp magától)így gondolom hogy tényleg hanyag szopi vagy ilyesmi lehetett. :) Köszönöm a válaszát mindenkinek!
2012. ápr. 11. 11:55
 14/14 xStefix ***** válasza:
100%

Most ha azt írom, nálam a tuti... :D

De tényleg, ez nem rólam szól. Én nem az ETK-n tanulok ilyesmit (alig van erről szó egyébként..), hanem a szoptatási szakemberektől. Ami adatot korábban leírtam, azt a most márciusi szakmai tanfolyam jegyzetéből másoltam ki. IBCLC-k voltak az előadók, ők állították össze az anyagot. A legnagyobb nevek itthonról. Szóval nem hasracsapi.

2012. ápr. 11. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!