Nagyon érzékeny fogak. Megoldás?
17 éves vagyok,egyébként egészséges,szép fogaim vannak,soha nem volt velük semmi probléma,rendszeresen ápolom őket (kb. napi 3-4 fogmosás).A baj az,hogy nagyon érkékenyek a fogaim hidegre és melegre,pl. ha fagyik eszek vagy teát iszok.Van valakinek erre valami jó tippje,mivel lehetne kicsit "edzeni" őket,persze ami abszolút nem árt neki.Fogkrémet már próbáltam,amúgy a családban senkinek sem érzkények.Ha számít valamit,nem volt fogszabályzóm sem semmi más fogászati kezelésem!
Köszönöm szépen előre is a hasznos válaszokat!
Sokszor meglepődök, hogy az emberek mindig ügyelnek a fogkrémre, de a fogkefével nem törődnek.
A lényeg, hogy ha megfigyeled, akkor láthatod, hogy a fogkefék csomagolásán feltüntetik a keménységét. (Hard, Medium, Soft)
Hardot (kemény) semmi esetre sem szabad használni, mert ezzel tönkreteszed a fogakat. A fognyaki tájékon szokott a fog érzékeny lenni ennek köszönhetően.
Normális fogakra a Médiumot illik használni, mivel az nem is túl kemény és nem is túl puha. (A túl puha nem tisztítja meg annyira a fogakat)
Én a helyedben vennék egy puhát (soft) és azzal mosnám pár hétig a fogamat, óvatosan. Majd áttérnék a médiumra.
Köszi a további válaszokat is:)
Elektromos fogkefét használok,az nem tudom,milyen kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!