Hogyan adjam be anyatejes babámnak a Nutriton sűrítő
tápszert?
Figyelt kérdés
Borzasztó mértékben büfis a kislányom. Eddig Gastrotuss-t kapott azzal elértük, hogy hetente kb.130grammot hízott. Sajnos most viszont egy hét alatt csak 80grammot, ráadásul tegnapról mára elvileg fogyott 30grammot (!!!!!). Nos, a konkrét kérdésem az lenne ezzel a Nutritonnal kapcsolatban, hogy annyira nem egyértelmű, hogyan kell megcsinálni anyatejes babának!!! Az van ráírva, hogy 25ml anyatejhez kell 1 adagolókanálnyi. Ez azt jelenti, hogy fejjem le a tejet és abba tegyem bele és az egészet kanalazzam be neki evés előtt? De akkor mit jelent az, hogy gél formában? Vízzel is el lehet készíteni? Akkor mennyit kell neki adni egyszerre? Ha csak fejéssel, anyatejjel lehet adni akkor éjszaka is kell? Bocsánat a sok kérdésért, de nekem egyáltalán nem egyértelmű!!!!!
én vízzel kevertem, és kanalaztam a szájába 1-2 kanálnyit szopi előtt. de nem igazán szerette.
én éjjel nem adtam, csak nappal.
sajnos nekünk nem segített sokat. azzal többet segítettm neki, hogy úgy szoptattam, hogy minél kevesebb levegőt nyeljen. pl.hátradőlve, hasamra fektetve.
viszont a heti 80 hízást mondják minimumnak, úgyhogy amiatt ne aggódj! (nálunk is a hízás torpant meg, több orvoshoz is vittem mre találtam egy igazán hozzáértőt, ő mondta a heti 80at)
2012. márc. 7. 10:03
3/7 anonim válasza:
Vízzel is lehet keverni. Anyatejes babának mindent vagy kiskanállal vagy fecskendővel érdemes adni, ez utóbbi hatékonyabb, mert becélzod és nyomod, akár félálomban is, így éjjel is tudod adni, ha nem fekve szoptatod.
2012. márc. 7. 22:58
4/7 A kérdező kommentje:
Hű, nagyon jó ötleteket adtatok!!!! Nagyon köszönöm. Most beadtam neki éjszaka is, de mivel előre elkészítettem nagyon besűrűsödött és -gondolom ezért - szegénykém öklendezett tőle, majd megfulladt. Ki fogom próbálni a hátra dőlve szoptatást, mert amúgy ülve szoktunk szopizni. Tényleg a 80 a minimum? Engem mindig azzal ijesztget a védőnő, hogy még a 130 is elég kevés, legalább 150-et kéne híznia.
2012. márc. 8. 06:18
5/7 anonim válasza:
a 130, 150-es hízás azokban a tankönyvekben szerepel, amik a tápszeres időben íródtak. sajnos sok orvos, védőnő "ragaszkodik" a papírformához.
nekem egy koraszülött osztályon dolgozó doktornő, aki szoptatási tanácsadó is mondta, hogy amíg a heti 80 hízás megvan, addig nem kell aggódnom.
ha nem akarsz magaddal és a babáddal kiszíúrni, akkor csak hetente 1x mérd a súlyát! sajnos én is elkövettem ezt a hibát, hogy állandóan méricskéltem, valahogy akkor nem hízott rendesen. kerüld a stresszt!
sok sikert!
2012. márc. 8. 07:33
6/7 A kérdező kommentje:
Mi is csak 1x mérjük. Csak tudod amikor az ember azt látja, hogy valami gond van - vagy legalábbis azt gondolja - akkor pánikol és össze-vissza csinál mindent. Én is így jártam. Amikor megláttam, hogy csak 80-at hízott megmértem másnap is és azt láttam, hogy 30grammot fogyott 24 óra alatt!!!! Na gondolhatod hogy éreztem magam. Egyébként most, hogy már két napja kapja a Nutritont jóval-jóval kevesebbet büfizik vissza. Így elsőre azt merem mondani, hogy úgy nézem be fog válni kop-kop-kop.
2012. márc. 9. 07:15
7/7 A kérdező kommentje:
Ráadásul első éjszaka amikor meg akart fulladni tőle olyan sűrű volt eldöntöttem - meg persze a tanácsotokra, amit ismét köszönök - hogy nem adom neki éjszaka és semmi (!) nem jött vissza!!! Egyébként azóta nem mértem. Mindig a hétfő a "mérős" napunk. Már nagyon várom a hétfőt!!!! Ha most sem lesz semmi változás akkor kedden irány a doki - újra - .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!