Csináltatok már "tejnövelő golyók"-at? Bevállt/beválhat?
itt a recept:
250 g búzaliszt, 150 g árpaliszt, 100 g zabliszt (utóbbi kettőt zabpehelyből és árpapehelyből otthon is lehet őrölni), 150 g vaj (én házivajat használtam, hogy finomabb legyen), 150 g barnacukor, 1 marék aprított natúr kesudió (2 marék is belefér, finomabb lesz).
A különféle liszteket leginkább bioboltban lehet beszerezni, barnacukor kapható a hipermarketekben is, csak figyeljünk oda rá, hogy ne karamellizált finomított kristálycukrot vegyünk, a színe ugyan annak is barna, de mentes a barnacukor jó tulajdonságaitól.
Elkészítés:
A liszteket és a kesudiót zsíradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, amíg a lisztnek aranybarna színe lesz. Majd adjuk hozzá a cukrot és a vajat (utóbbit érdemes megolvasztani előtte, így könnyebben összekeverhetjük). Kevés vízzel dolgozzuk alaposan össze, amíg jól formázható tésztát kapunk, és készítsünk belőle közepes méretű golyókat. Az eredmény színében, állagában a kókuszgólyóhoz hasonlít, az íze azonban nem olyan finom, de megszokható. Naponta 2-3 darabot kell elfogyasztani a tejmennyiség növeléséhez.
Nem csináltam még, de szerintem beválhat. Én is ki fogom próbálni. Olyan összetevői vannak, amik külön-külön is beváltak már egyeseknek, pl. a kesudió, zab, stb.
Mellékesen én most éppen köleskását ettem, meglátjuk.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!